Yapılan son değerlendirmelere göre: yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve batısı, Güney ve Kıyı Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Manisa, Ankara, Kırıkkale, Sivas, Tokat, Bingöl çevreleri ile Erzurum'un güney ve batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın kuzey ve batısı ile kıyı kesimler ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya çevreleri, Isparta'nın güney kesimleri ve Burdur'un doğusunda yerel olmak üzere kuvvetli, Muğla ve Gökçeada çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Ülke genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı: Hava sıcaklıklarının ülke genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KAR GERİ GELİYOR

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "İstanbul bugün öğleden sonra yağmurlu sıcaklık 10 C.  Önümüzdeki 2 gün yağış Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinde kuvvetli görünüyor. Şubatın 3-4'ünde Türkiye ye (iç kesimler) Kar yeniden geliyor. İstanbul bu sistemden kar alacak mı bakacağız ama çok zayıf olasılık" dedi.

Prof. Dr. Şen, "Bugün Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. İç kesimlerde don ve Doğu Anadolu ve Karadeniz iç kesimlerinde yamaçlarda çığ tehlikesi devam ediyor. Bugün Kıyı Ege ile Antalya çevreleri, Isparta'nın güneyi ve Burdur Edirne Kırklareli yerel olmak üzere kuvvetli, Muğla ve Gökçeada da yer yer çok kuvvetli ve şiddetli yağmur olacak su baskını ve taşkınlara dikkat. Sıcaklık 1-2 C artıyor" şeklinde açıklama yaptı.

BALKANLARDAN GELİYOR

İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, Trakya'nın yarın (bugün) öğleden sonra kuvvetli yağışların etkisi altına gireceği belirtildi. Yağışların Edirne, Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olması, metrekareye 20-50 kilogram düşmesi bekleniyor. Yağışların çarşamba günü zamanla karla karışık yağmura ve kar yağışına döneceği tahmin ediliyor. Çarşamba gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen yağışların neden olabileceği ulaşımda aksama, su baskını, yıldırım, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Başta İstanbul olmak üzere ülkenin birçok noktasında etkili olan kar yağışı bu sefer de Balkanlar üzerinden geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi verilerine göre Çarşamba günü Edirne ve Kırklareli'nde başlaması beklenen kar yağışının aynı gün Tekirdağ'da da etkili olması bekleniyor.

 Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Bursa: Rüzgarlı ve hafif yağmurlu akşam saatlerinde yağmurlu 7

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu 4

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu 10

İzmir: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. 14

Adana: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 12

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri ile akşam saatlerinden sonra il genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. 15

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 12

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 11

Erzurum: Çok bulutlu güney ve batı kesimleri kar yağışlı 2

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu 11

BATI AKDENİZ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

​Antalya, Burdur ve Isparta için çok kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nce yapılan uyarıda "Batı Akdeniz'de beklenen yağışların, bu akşam saatlerinden itibaren Isparta ve Burdur çevreleri ile Konya'nın güneybatısında kuvvetli ve çok kuvvetli (40-75 kg/m2) sağanak, Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) gök gürültülü sağanak, yüksek kesimlerde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların 3 Şubat akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ile başta Antalya'yı Konya'ya bağlayan karayolu ve geçitlerde buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, kar yağışı alan yerlerde tipi şeklinde yağış, çığ riski ile kıyılarda yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.
 

Editör: Süper Kanal TV