Bozdoğan-29'a 23 gözaltı! Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!

İnegöl Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi´nin 2018 yılı mali kongresinde konuşan Kooperatif Başkanı Tandoğan Taner, Metal Sanayi´ye cami müjdesi vermişti. Ancak 5 yıl geçmesine rağmen Metal Sanayinde cami için ayrılan alan boş bekliyor. Bölgede yakın bir cami de olmadığı için esnaf özellikle Cuma namazı için sıkıntı yaşıyor. 
MÜJDE KARŞILIĞINI BULMADI
İnegöl Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin kongresi Mart 2008 yılında Metal Sanayideki Ece düğün salonunda gerçekleştirilmişti. Kongreye Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan da katılmıştı.
Kongrede konuşan İnegöl Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Tandoğan Taner, esnafa cami müjdesi vererek, “Cami alanları bitmek üzere. Metal İşlerine bu yıl da bir cami kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. İnegöl´de bu konuda yardım etmek isteyen çok hayırsever var. Bütün mesele onları bir araya getirip organize etmektir. O doğrultuda yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ağaç İşlerindeki cami, yaklaşık 3 milyon TL´ye mal olacak, Metal sanayideki camiyi de hayırsever yaparsa bize maliyeti olmayacak. Bizim tek maliyetimiz tıkanan yerleri onarmak, çevreyi temizlemek, güvenliği sağlamaktır.” Demişti.
Ancak o tarihten sonra somut bir adım atılamadı. Muhabirimizin görüntülediği cami alanı şu an çöplük halde. Küçük Sanayi Sitesine en yakın cami esnafın ulaşamayacağı uzaklıkta. Özellikel Cuma günleri esnaf büyük sıkıntı yaşıyor. 
ÖRNEK MESCİD
Cami yapılmayınca, esnaf vakit namazlarını kılmak için dükkanlarında çözüm bulmaya çalışmışlar. Bunlardan biri de Yurdakul Otomotiv sahibi Ziya Yurdakul, Yurdakul işyerinin bir bölümünü mescit olarak düzenlemiş, hem personelinin hem de komşu esnafın hizmetine sunmuş.
Yurdakul, otomotiv hizmetinin yanında mescid hizmetiyle de takdir toplarken, mescidin girişinde yazan not dikkatlerden kaçmıyor. Mescidin girişinde takdir toplayan yazı şu şekilde: “Namaz kılmak isteyen çalışma arkadaşlarımız, namaz vakti geldiği zaman, ne iş olursa olsun, işi bırakıp namaz kılabilirler. Hiçbir iş namazdan daha değerli değildir.”
Cami için ayrılan alanda görüştüğümüz, Metal Sanayi esnafı, hem vakit namazları için hem de Cuma namazı için kulanabilecekleri camilerine kavuşmak için yetkilileri göreve çağırdılar.

Editör: Süper Kanal TV