Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Hamidiye Mahallesi Anafartalar Caddesi’ndeki bir apartmanın bahçesinden akülü bisiklet hırsızlığı yaşandı. Hırsızlığın iki kişi tarafından yapıldığı çevredeki kameralardan tespit edildi. Ve bu zanlılarından biri olan Z.D. şikayet üzerine polis tarafından yakalandı. Bir çok hırsızlık olayına karışan ve sabıkası bulunan Z.D, sorgusunda hırsızlığı kardeşi M.D ile birlikte yaptıklarını ifade etmesinin ardından başka suçlarından dolayı yargılandığı mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nde hedef 2026 Sarıyer-Kilyos Tüneli'nde hedef 2026

Aradan geçen 1 yıl sonra akülü bisiklet hırsızlığının davası görüldü. 4. Asliye mahkemesinde görülen davada abisinin beyanı üzerine mahkemede hakim karşısına çıkarılan zanlı M.D’ye olayın gerçekleştiğini tespit eden kamera kaydından alınmış fotoğraf gösterildi. Zanlı M.D fotoğraftaki kişinin kendisi olmadığını, söz konusu akülü bisiklet hırsızlığı ile ilgisinin bulunmadığını ifade etti. Diğer hırsızlık zanlısı tutuklu Z.D ise tutuklu bulunduğu hapishaneden grüntülü ve sesii olarak ifade verecekti, ancak teknik sebeplerden dolayı bu görüşme gerçekleştirilemedi. Mahkeme mağdur vatandaşın şikayetçi olduğunu ve zararının tanzim edilmesini istemesi üzerine, tutuklu şahıs Z.B’nin yeniden dinlenmesine ve davanın ileri bir tarihte yeniden görülmesine karar verirken, şüpheli M.D’ye ise beraat kararı çıktı.

PEKİ BU SKANLDAL KİMİN ESERİ

1 yıl önce yaşanan hırsızlık olayına karışan Z.D’nin ifadesinden yola çıkılarak gözaltına alınan M.D’nin, savcılık ve kolluk kuvvetleri tarafından hiç ifadesi alınmadımı ki, mahkemeye hırsızlık zanlısı olarak çıkarıldı.

Kolluk kuvetleri yada savcı tarafından M. D’nin İfadesi alındı ise, bu şahıs bu olayla ilgisinin olmadığını ifade etmedi mi?

Yine devlet tarafından atanan ve önceki gün görülen davada mahkemede hazır bulunan avukat, suça karıştığı gerekçesiyle mahkemeye çıkartılan M.D isimli bu çocukla bir kez olsun görüşüp ifadesine başvurmadı mı?

M.D isimli çocuk mahkemede akülü bisiklet hırsızlığıyla ilgisinin olmadığını ve fotopraftaki kişinin kendisi olmadığını beyan etti. Bu beyan hakim tarafından kabul edildi ve beraatına kararı verildi. Bu durumda gerçek hırsız kim ve nerede? Bu süreçte başka hırsızlık olaylarına karışıp başka canlar yaktı mı?