Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak? Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?

Edinilen bilgilere göre olay Cuma Mahallesi Hastane caddesinde bulunan 5. Kattı apartmanın 1. Katında meydana geldi. Yurt dışında yaşanan Adem Çiftçi İnegöl’deki tatilinin ardından geçtiğimiz ay Türkiye’den ayrıldı. Aynı apartmanda oturan yakınları ve komşuları evi kontrol etmek için eve geldiklerinde şok oldular. İçeride Sinan P ve Sabriye S isimli kişilerle karşılaşan ev sahibinin yakınları her yerin dağıtıldığını gördü. Her iki şahıs yakalanarak polise haber verildi. Olay yerine gelen ekipler hırsızlık için girdiği iddia edilen her iki şahsı gözaltına aldı.

Olayı anlatan ev sahibinin yakınlarından Feridun Kaya şunları söyledi. Biz bunları tanımıyoruz içeriye girmişler yemek yemişler, içeride ne bulmuşlarsa alıp götürmüşler. Yukarıda kız kardeşi oturuyordu içeride bir çok eşya vardı yurt dışından getirilmişti kardeşinin evini döşeyeceklerdi. Balkonun kapısından girmişler diye konuştu.

Komşular Ahmet Kaya ise daha öncede girmişler belli ama nereden girdikleri bilmiyoruz ya balkondan yada arka taraftan bir yerden. Bu tesadüfen denk geldik bir içeriye bakalım dedik açtık kapıyı onlarla karşılaştık. Balkon girdik dedi ama balkon kitli oradan girme şansı yok. İçeriyi kontrol edince diğer taratandan da kız çıktı. Bizleri görünce donup kaldılar burada ne işiniz var diye sorduğumda biz burayı Suriyeli birinden kiralık dedi. Böyle bir şey olması imkansız onlar 15-20 günden beri burada kalmışlar. Gece sesler geliyor ama hiç farkına varmadık, akşamları zile de aşağıda basıyorlardı ama bizler kapıyı açmıyorduk. Burayı açamayınca çatıya gitmişler orada kalmışlar belli. Burada kaldıkları zaman kendi evleri gibi kullanmışlar yemek yemişler içeride bulunan bir çok eşyayı alıp götürmüşler Yakaladık polise teslim ettik.

Öte yandan yakalanan şahıslara çevredeki vatandaşlar tepki gösterdi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Gelen polis ekipleri çevredeki vatandaşları sakinleştirerek şahıslar evden çıkarıp ifadelerini almak üzere karakola götürdü.