Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre Bursa Nilüfer'deki Çalı İmam Hatip Ortaokulu'nda gelir etmek amacıyla Okul Aile Birliği, okul çayı etkinliği düzenledi. Söz konusu etkinlikte sahneye çıkan dansöz gündem yarattı.

Okul çayı etkinliğinde dansöz oynatılması tepki topladı. Çocukların da yer aldığı etkinlikte sahneye çıkan dansözün velilerle birlikte oynadığı görüntüleri, Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Yeliz Toy, sosyal medya hesabından paylaştı.

TEPKİ YAĞDI

Yaşananlara tepki gösteren, Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Toy, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bu görüntüler Nilüfer Çalı İlk, Orta ve İmam Hatip Ortaokulundan. Okula gelir elde etmek için Okul Aile Birliği’nin düzenlediği okul çayı dansöz eşliğinde yapıldı. Yetişkinlere yönelik olarak okul salonunda yapılan bir etkinlikte öğrencilerin gözü önünde dansöz oynatılması çocuk gelişimi açısından da son derece sakıncalıdır” ifadelerini kullandı.

“DUYDUĞUMUZ UTANÇ TARİFSİZDİR”

“Okulların kaynak yaratmak için düştüğü acziyet karşısında duyduğumuz utanç tarifsizdir” diyen Toy, şunları söyledi;

“Merak ediyoruz, bugün dansöz oynatarak okula para toplamaya çalışanlar yarın daha neler yapacak? Sorumlular hakkında derhal işlem yapılmalı, adli-idari süreç başlatılmalıdır.

Okul yönetiminin de daha şimdiden ‘Okul Aile Birliği bizden bağımsız düzenledi’ dediğini duyar gibiyiz. Sakın ha! Devlet memurluğu sınırlarını bu yollarla aşan, okul aile birliklerini bir araç olarak kullanan okul müdürleri ilk hesap sorulması gereken kişilerdir.

Eğitim-İş olarak konunun takipçisi olacağımızı bildiriyor, yetkililerden açıklama bekliyoruz.”

İL MİLLİ EĞTİMDEN AÇIKLAMA GELDİ

İlimizdeki bir "İmam Hatip Ortaokulu" hakkında bazı haber sitelerinde yer alan haberlerle ilgili olarak; 

Habere konu olan olayın bahsi geçen okulda gerçekleşmediği, aynı bölgede bulunan başka bir ilkokulda gerçekleştiği tespit edilmiştir. Söz konusu okulun okul aile birliği tarafından sadece kadınlara yönelik olarak ders dışı bir zamanda gerçekleştirilen etkinlikle ilgili okul yönetimi ve okul aile birliği hakkında gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Okul müdürü hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmış olup, konu hakkındaki çalışmalar, tüm boyutlarıyla ve hassasiyetle yürütülmektedir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur