İnegöl’de Bal ormanlarının kısmen bulunduğu 451 bin metrekare alana sahip, bölgenin en büyük millet bahçesi için çalışmalar başlıyor. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, belediyenin tüm birimleri ile birlikte bölgede gazetecileri ağırladı.

Lansman toplantısı açık havada gerçekleştirilen ‘İnegöl Millet Bahçesi’ hakkında bilgiler veren Taban, bin 400 metre bisiklet yolu, 4 bin metre yaya yolu, 21 bin metrekare heyecan park alanı, 14 bin 700 metrekare flora fauna alanı, 6 bin 540 ağaç türü, 118 kamelya, 8 kameriye, 500 metrekare kır kahvesi ve kır lokantası, 7 bin metrekare şelale ve kaskatlı havuz, 855 metrekare gözlem kulesi ve seyir terası alanı ile İnegöl Millet Bahçesi’nin bölgenin en büyük millet bahçesi olacağını belirtti.

Millet bahçesi alanının şehrin kuzeyinde yer alması ile gelecek projelerle şehrin daha fazla ivme kazanacağını belirten Taban, şu ifadeleri kullandı:

Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

“Burası bizim şehrimizin kuzey hattı. İnegöl’ün biliyorsunuz Ankara – Bursa yolu ikiye bölünüyor. Şehrin kuzey bölgesindeyiz. Burası gelişim bölgesi olarak da düşünülebilir. Hemen yan tarafımızda Organize Sanayi Bölgemiz var. Barajın son bölgesi ileri doğru devam ettiğimizde ve barajın sonrasında da Kuzey Anadolu Otobanı var; Karayolları’nın planlarında. Hızlı tren projesi de yine bu aksın bölgesinde cereyan edecek. Bunları değerlendirdiğinizde aslında otobanlar, ulaşım alanları şehirlerinde gelişimi otomatik olarak etkiliyor. Dolayısıyla burası İnegöl’ün yeni bir giriş kapısı olarak da değerlendirilebilir”

Yapımına başlanacak olan millet bahçesinin hem kış hem de yaz aylarında yeşil olarak görünebileceğini belirten Taban, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:“Millet bahçesinin İnegöl ile ilişkinisin değerlendirecek olursak, son imar hattının bittiği noktadan 1 kilometrelik mesafede düşünülebilir. Hamzabey Mahallemiz, barajın diğer yanında Boğazköy, Sungurparaşa Mahallemiz ve çevremizdeki mahallelerimiz ile beraber, yaşamın devam ettiği bölgeler içerisinde kaldığını söyleyebilirim. Burası 451 bin metrekare. Kayıtlarda bal ormanı olarak geçiyor burası ancak orman vasfını da kısmi olarak yitirmiş olan bir yer. Bu yatırımların neticesinde bu alan tam bir orman özelliğine dönüşecek, güzel bir yaşam alanı haline dönecek. Burada çam ağaçları ağırlıklı olmak üzere, yaz ve kış aylarında yeşil olarak görebileceğimiz alan olarak yaşamaya devam edecek. Burada çok güzel hayaller kurduk. İnegöl’ümüzde Hikmet Şahin Kültür Park’ımız var. Burası da bir millet bahçesi. Yaklaşık 300 dönümlük düz zemine kurulmuş, vatandaşlarımızın yazın ağırlıklı olmak üzere kışın da kullanmaya çalıştığı güzel bir mekan. Vatandaşlarımızın da memnun kaldığını ifade ettiği bir kullanım alanı. Şehrimizin nüfusunun bugün 300 bin olduğunu düşünürsek ve mevcut projeksiyon nüfusunun önümüzdeki 14-15 yıl içerisinde 500 binlere geleceğini hesap ettiğimizde, bu tür yaşam alanlarının çoğaltılması ihtiyacı ortaya çıkıyor”