Yunanistan’ın başkenti Atina’da, Müslümanlara yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. 23 Ocak Pazar 03.30 civarında Atina’nın merkezinde, Patisia bölgesinde mescit olarak kullanılan bir binaya vida ve çivi içeren el yapımı patlayıcı düzenek atıldı. Bina önünde gerçekleşen patlamada can kaybı yaşanmazken patlamanın olduğu binada ve çevredeki araçlarda maddi hasar oluştu.

Polis saldırıyı gerçekleştiren faillerin kimliğini tespit etmek için soruşturma başlatırken, Abdülhamid Han Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Turgay Yazıcı saldırıya tepki gösterdi. Atina’da mescide yapılan terörist saldırısını şiddetle kınadıklarını ifade eden Başkan Yazıcı, “Bu saldırı Atina’da yaklaşık 500 bin nüfusa sahip Müslüman toplumunu hedef aldığı gibi aynı zamanda dünya üzerindeki tüm Müslümanların da sabrını sınamaktır. Toplumsal barış ve huzura yönelik açık bir tehdit içeren hain saldırıyla ilgili ülkemiz makamlarının da gerekli soruşturmayı yürütmelerini, failleri tespit ederek hak ettikleri şekilde cezalandırmalarını istiyoruz. Biliyoruz ki bu saldırı bir oyunun parçasıdır. Tüm Müslüman coğrafya adına Türkiye Atina’daki 500 bin Müslümanı yalnız bırakmayacaktır” dedi.

TARİH BİZİM ZAFERLERİMİZ, SİZİN MAĞLUBİYETLERİNİZLE DOLU
Atina’nın Avrupa’da cami olmayan tek başkent olduğuna da dikkat çeken Turgay Yazıcı, “Bugün Orta Doğu’da, Libya’da, Doğu Akdeniz’de hatta Afrika’da dahi etkinliğini arttıran bir Türkiye var. Birilerinin bundan rahatsız olmasını normal karşılıyoruz. Bizler Mavi Vatan diye bas bas bağırırken onların da hain planlar içerisinde olduğunu biliyoruz. Böyle saldırılarla da bizleri kışkırtmaya çalışmaları, çaresizliklerinin göstergesidir. Buradan bir kez daha uyarmak istiyorum, sinir uçlarımızla oynamayın. Müslümanların ve Türklerin sabrını sınamayın. Unutmayın ki tarih bizim zaferlerimiz, sizin mağlubiyetlerinizle dolu” ifadelerinde bulundu.

Açıklamasında Mavi Vatan konusuyla ilgili de çağrıda bulunan Yazıcı, “Evlatlarımızın denizlerimizdeki misakı milliyi en ince detayına kadar bilmesi elzemdir. Bu konunun müfredata dahil edilerek ders olarak işlenmesi gerekmektedir” açıklamalarında bulundu.
 

Editör: Süper Kanal TV