CHP İnegöl gençlik kolu başkanı Ertuğrul Kuzkun yaptığı açıklamada şunuları söyledi. Mübarek Ramazan ayına girdiğimiz birinci günü biz gençlere ‘’Dünyayı gezip görmek, farklı kültürleri tanımak için şartlarınızı zorlayın" diyerek tavsiyede bulunan Cumhur Başkanımızın sözlerine istinaden biler de;  halkın gerçeklerini görmek için İnegöl'ün Cumartesi günü kurulan semt pazarında dolaşıp, esnafın ve vatandaşlarımızın alım gücüne bakalım dedik.  Artan enflasyon, döviz kurunun yükselmesi, akaryakıta yapılan zamlar nedeni ile, paralı otoyollarda yaşanan sorunlar da eklenince,  pazarda alışveriş yapmak bile lüks olmuş. 
Cumartesi  Semt  pazarında sebze ve meyve fiyatları almış başını giderken,  bu rakamlar vatandaş ve pazarcı esnafını zor durumda bırakıyor. Fiyatları görünce boş pazar arabası ile evin yolunu zor bulan vatandaş, biz çocuklarını yurt dışına nasıl ve ne şekilde gödersin.
Semt pazarları olmuş MÜZE !
Vatandaşlar pazarı adeta müze dolaşır gibi gezip,  evine dönüyor.
Bizlerde pazarı dolaşarak bu fiyatları sizlerle paylaşıp bu yazımzın tarihe not olarak düşmesini sağlamak istedik.

PAZARIN EN UCUZU 5 TL olan MAYDANOZ.
Tarımın şehri İnegöl’ümüzde 8 TL’den satılan ıspanağın, 7,5 TL’den satılan pırasanın, 30 TL’den satılan yeşil biberin yanına yaklaşılmadan boş pazar arabası ile evin yolunu tutan halkımız zorda. Kestanenin şehrinde kilosu 70 TL'den satılınca vatandaşlar Kestane yi uzaktan izlemekle yetiniyor. Pazarda gördüğümüz, tezgahlarda ki en ucuz ürün 5 TL ye satılan maydanoz oldu. Ispanak 8TL ile fiyatı en çok artan sebzelerden olurken, Dolma biberin kilosu 35TL'den alıcısını bekledi. Tezgahlarda pahalılığıyla dikkat çeken başlıca sebze-meyveler ise şunlardı: Çengelköy salatalık kilosu 15 TL, biber kilosu 30 TL,  Pırasa 7.5 TL, TL, kıvırcık adet 8 TL, deveci armut kilosu 10 TL, havuç kilosu 10 TL,  çalı fasulye kilosu 50 TL, karnı baharın kilosu 20 TL, portakalın kilosu 6 TL, kırmızı elmanın kilosu da 6.5 TL, Bezelye 1 kilosu 40 TL, 4 Kilosu patatesin  30 TL, Salkım Domates kilosu 20 TL,1 koli Yumurta 45 TL, Köy Yumurtası  1 adeti  2 TL.
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi’nden canlı bağlantı ile Malatya Çevre Yolu 1. Kısım Açılış Töreni’ne katıldığında,  “Gıda fiyatlarında maliyetler dışında kalan artışları yakından takip ediyoruz. Fiyatlar konusunda vicdansızlık yaparak milletin aşına, ekmeğine, geçimine göz dikenlere acımayacağız’’ diyerek esnafı sorumlu tutmuştu. 
Böyle dönemler hep birlikte fedakârlık yapmamız günlük kazancımızı değil, ortak geleceğimizi düşünmemiz gereken günlerdir” de demişti. 
Oysa esnaf da artan maliyetler den, tezgahta ki malını satamamaktan şikayetçi. Pazarcı esnafı ‘’gel vatandaş en ucuz domates burada’’  diye yan tezgahtaki esnaf arkadaşına takılamaz hale geldi, müşterisine kaç kilo diye sormak yerine kaç tane domates demeye korkar oldu. 
Anlaşılan tarımın şehri İnegöl’ümüz de mübarek ramazan ayı vatandaşa bereket yerine zam getirdi.