AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, Independent Türkçe'de Ankara Masası programına konuk oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ayvalı, son dönemlerde sosyal medyanın da gündemine oturan elektrik faturalarıyla ilgili çok konuşulacak bir çıkışa imza attı.

"BAZILARININ YALAN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"
Kendisine zamdan önce ve sonra gelen faturaları örnek gösteren Ayvalı, "Son dönemde elektrik meselesi çok tartışılıyor. Ben bazlarının da açıkçası yalan olduğunu düşünüyorum. Şimdi bizim evde ortalama 3+1 110-115 metrekare bir ev. Normalde bana gelen fiyat geçen ay 171'di bu ay 242. Yani aşağı yukarı zam ortalamasında gelmiş. Annemler babamlar da bizde. Gündüz de var. Süpürge ve kettle sürekli çalışıyor yine 242 geldi. Tamam gereksiz açmıyoruz ama hani öyle seferberlik edilmiş bir durum da yok. Ben paylaşılan bazı faturaların yalan olduğunu düşünüyorum. Yine buradan özellikle söyleyeyim çünkü muhalif medya manipüle ediyor. 'Çok ucuzmuş diyorlar AK Partililer gerçeklikten kopmuş' diye. Hiçbir zaman ucuz demedik. Ekonominin en iyi olduğu dönemde de asgari ücret yeterlidir demedik. Ama iktisadi ve siyasi muhasebe her zaman yaptık ve devletin ortaya koyduğu tutumları söylemek durumundayız" şeklinde konuştu.

ÜNLÜ İSİMLERE GÖNDERME YAPTI
Açıklamasının devamında sosyal medyadan elektrik faturalarını paylaşan ünlü isimlere de gönderme yapan Ayvalı, şöyle devam etti: "Bu noktada da geçen ay 300 lira gelmişti bu ay 2 bin lira geldi şeklinde faturalar paylaşılıyor. Ben bunların çok gerçekçi olmadığı kanaatindeyim. Bu anlamda bir provokasyon da aldı yürüdü. Sanatçılar vs…"

KALIN: YENİ DÜZENLEME GELECEK
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise önceki gün yüksek gelen elektrik faturalarıyla ilgili yaptığı açıklamada "Çok yakında elektrik faturalarına yeni düzenleme gelecek. Cumhurbaşkanımız da talimatlarını veriyor. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Süper Kanal TV