Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temel gıdada KDV müjdesi verdi. Peki gıda piyasasını Erdoğan'ın açıklaması sonrası nasıl bir hareketlenme bekleniyor? İşte detaylar...

GIDA PİYASASINA KDV'DEKİ DÜŞÜŞ NASIL YANSIYACAK?

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu şu ifadeleri kullandı: Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi. Buna göre, pazartesi gününden itibaren temel gıdadaki yüzde 8 olan KDV yüzde bire düşüyor. Temel gıda ürünlerinde KDV yüzde bire indirilmesi tüketici açısından sevindirici...

'50 LİRALIK PEYNİR 46 LİRA 75 KURUŞA DÜŞECEK'

Şöyle bir baktım peynir ortalama 50 liralarda satılıyor. Cinsine göre farklılık gösteriyor ama 50 liraya aldığımız peynir bu vergi düzenlemesinden sonra 46 lira 75 kuruşa düşecek. Zeytini 35 liradan hesapladım, 32 lira 70 kuruşa düşüyor. Hiç değilse 32 lira değil de 30 lira olarak düzeltmelerinde fayda var. Sıvı yağ şuan da fiyatı 5 LT 125 liradan aşağı bulamıyoruz. 25 lira olan 23 lira 30 kuruşa düşecek."

KDV'DEKİ İNDİRİM SEBZE MEYVE FİYATLARINA DA YANSIYACAK

"10 lirayla aldığımız meyve bu indirimle 9 lira 35 kuruş sebzeye baktığımızda kabak patlıcan gibi yaz mahsulleri 15 TL olduğunu varsayalım. Onun fiyatının da 14 liraya düşmesi bekleniyor..."

AĞAOĞLU TÜKETİCİLERİ DE UYARMAYI İHMAL ETMEDİ

"Bundaki değişikliği mutlaka takip etsinler bugün yarın tüketicilere markete gittiklerinde alışveriş noktalarında temel gıda ürünlerin etiketlerini lütfen fiyatlarını çeksinler pazartesi o fiyatlarda değişiklik yoksa bunu Ticaret Bakanlığı'na aktarma mektup yazmayı gerektirmeyi elindeki cep telefonuyla herkes bunu iletebilir."

PEKİ DİĞER GIDA ÜRÜNLERİNDE NE KADARLIK BİR DÜŞÜŞ OLACAK?

1 kilogramlık yoğurt 14 liradan satılırken bu rakam KDV indirimi sonrası 13 liraya düşecek.

1 kilogramlık tereyağ 70 liradan satılırken bu rakam KDV indirimi sonrası 65 liraya düşecek.

30'lu yumurta (L-boy) 45 liradan satılırken bu rakam KDV indirimi sonrası 42 liraya düşecek.

1 kilogramlık şeker 8 liradan satılırken bu rakam KDV indirimi sonrası7,5 liraya düşecek.

1 kilogramlık zeytinyağı 60 liradan satılırken bu rakam KDV indirimi sonrası 55.5 liraya düşecek.

Editör: Süper Kanal TV