Dolar kuru Merkez Bankasının (TCMB) politika faizi kararlarına ve ABD'den gelen verilere rağmen haftalardır 18.45-18.60 TL seviyesini korumaya devam ediyor. Dün 18.71 TL seviyesine çıkarak rekor tazeleyen dolar kuru için Merkez Bankası'nın müdahalede bulunduğu iddia edildi.

Dünyaca ünlü haber ajansı Reuters, faiz kararlarıyla tartışılan Merkez Bankası'yla ilgili olarak dikkat çeken bir iddia ortaya attı. İddiaya göre TCMB "döviz kurunu istikrarı sağlayabilmek" adına 100 milyar doları piyasaya geri sattı.

Ajans söz konusu iddiayı ismini açıklamadığı bazı bankacılara dayanarak verdi. Haberde, ‘“Bankacının hesaplamalarına göre, merkez bankası döviz kurunu istikrara kavuşturmak için elde ettiği 100 milyar doları piyasaya geri sattı.”denildi.

Mart ayında bütçe açığı katlandı! Mart ayında bütçe açığı katlandı!

Nevzat Devranoğlu imzalı haberde ‘Yetkililer, bir yıl önce yaşanan tarihi bir kur çöküşünün ardından benimsenen politikanın, piyasanın arz ve talebini hassas bir şekilde dengelemek için büyük ölçüde ihracat gelirlerinden, yabancı konut alıcılarından ve diğer kaynaklardan elde edilen yabancı fonlara dayandığını da sözlerine ekledi.’ ifadesi kullanıldı

Editör: Süper Kanal TV