İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik'in girişimleri sonucu başlatılan gezi Fenni Muayene uygulaması devam ediyor.  İnegöl Ziraat Odası ile TÜV Türk işbirliğiyle içerisinde yapılan fenni muayeneyle yaklaşık 8 bin traktörün muayenesi yapıldı. İnegöl'de yapılan traktör fenni muayenesinin ortalaması ise yüzde 95 civarında. Bu uygulama Türkiye genelinde örnek alınması herkese sevindirdi.

Kaymakam Eren Arslan, Jandarma Komutanı Binbaşı Ferruh Mağden, Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Hasanpaşa mahallesinde devam eden Fenni muayene çalışmalarını incelediler.

İncelemenin ardından açıklama yapan Kaymakam Eren Arslan, şunları söyledi. Çiftçilik hayatının vazgeçilmezi olan traktörlerimizin fenni muayenesi bugün burada mahallemizde gerçekleştiriliyor. Bu anlamda ben hem Şoförler Odası Başkanımıza hem Ziraat Odası Başkanımıza teşekkür ediyorum. İnegöl’de örnek bir uygulama var. Çiftçilerimiz mahallelerinde seçilen günde hazır bulunarak traktörlerinin fenni muayene işlemlerini yetkili firma aracılığıyla yaptırabiliyorlar. Bildiğiniz gibi traktör tarımın vazgeçilmez ana ekipmanlarından birisi ve maalesef son yıllarda traktör kullanımına bağlı, uygun olmayan koşullarda kullanım, bulundurmaları gereken ışıklandırma tertibatı ve benzeri ekipmanların olmaması nedeniyle kazalar yaşanmakta ve bunlar çoğu zaman arazi şartlarında ölümcül sonuçlarla neticelenmekte. Ama İnegöl’ümüz çok şükür bu anlamda gerçekten örnek bir ilçemiz diyebilirim. Bizim İnegöl’ümüzde bulunan traktörlerimizin yüzde 95’i fenni muayeneden şuan  itibariyle geçmiş durumda. Süresi dolanlar yenileniyor. Burada da hem ilgili firmanın hem Ziraat Odasının hem Şoförler Odasının güzel bir çalışması, birlikteliği ve uygulamaya koydukları projeyle sağlanmış durumda. Ben başkanımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 

Editör: Süper Kanal TV