Artan akaryakıt maliyetleri sonrasında İnegöl’de toplu taşımaya yüzde 25 zam geldi. 1 Ocak itibariyle 4.4 TL olan tam ücret 5.5 TL’ye yükselirken, 2.30 TL olan öğrenci ise 2.85 TL’ye yükseldi. Konu ile alakalı akaryakıta gelen zamları eleştiren CHP İlçe Sekreteri Bengül Kavlan, “. Akhisar Mahallesi’nde oturan bir vatandaş İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine Halk Otobüsü ile gidebilmek ve evine geri dönmek için 22 TL kartına dolum yapması gerekiyor. Buyurun buradan düşünün.  Sosyal devletin gereği toplu taşımada kullanılan akaryakıttan vergi alınmamalı” ifadelerini kullandı.

Kavlan’ın açıklaması şu şekilde;
1 NİSAN ŞAKASI GERÇEK OLDU
“İnegöl’de toplu taşıma ücretlerine %25 zam geldi sebebi Artan akaryakıt maliyetleri. Malumunuz her akşam bir gün öncesinden daha ucuza akaryakıt alıyoruz. Tabi alabiliyorsak. Tasarruf yapalım toplu taşıma kullanalım diyecek bir durum da kalmadı. Benzin ve motorine gelen zamlar, toplu taşıma hizmetlerini de olumsuz etkilemeye başladı. Artan maliyetler İnegöl’de toplu taşımada %25 zam olarak karşımıza çıktı. Oysa geçmiş yıllarda yeni yıla girmeden önce 1 Ocak itibari ile yürürlüğe girecek tarife değişikliği diyerek yayınlanırdı. 2021 yılı bitimi ile 1 Ocak 2022 tarihi ile yürürlüğe giren yeni ücretlerde bu şekli ile belirlenmişti 3,60 TL olan tam bilet ücreti 4,40 TL’ye çıkmıştı. 1,85 TL olan öğrenci abonman ücreti ise 2,30 TL olmuştu. İnegöl’den Bursa Kestel durağına gidiş ücreti ise 15 TL Bursa terminal 20 TL olarak belirlenmişti. Artan akaryakıt zamları sonrası 1 Ocak itibari ile 4.4 TL olan tam ücret 1 Nisan itibariyle 5.5 TL’ye yükselirken, 2.30 TL olan öğrenci ise 2.85 TL’ye yükseldi. Nisan 1 şakası gerçek oldu ve zamlar 2 Nisan yani bugünden itibaren yürürlüğe girdi.” 

AKHİSAR DİŞ HASTANESİ 22 TL
 “Mübarek Ramazan ayına gireceğimiz bu günde insanların evine ekmek götürmek için kara kara düşünürken birde toplu taşıma zammı. Bu demek oluyor ki ekonomik kriz içindeki vatandaşın cebine birde %25’i bulan toplu taşıma zammı da eklendi. Akhisar Mahallesi’nde oturan bir vatandaş İnegöl ağız ve diş sağlığı hastanesine halk otobüsü ile gidebilmek ve evine geri dönmek için 22 TL kartına dolum yapması gerekiyor. Buyurun buradan düşünün.”

TOPLU TAŞIMADA KULLANILAN AKARYAKITTAN VERGİ ALINMASIN
“Oysa her yılbaşında gerçekleşen toplu taşıma ücretleri değerlendirmesi 3 ay sonra tekrar  artan giderler ve yakıt masrafları nedeni ile zam kararı olarak karşımıza çıkıyor. Bizler İnegöl Cumhuriyet Halk Partisi olarak toplu taşıma araçlarında kullanılan Akaryakıt tüketimi için ÖTV ve KDV vergisi alınmasın diyoruz. Akaryakıtta yüzde 18 olan KDV ile fiyatlar artıkça devletin tahsil ettiği rakam da artıyor “20 liraya ulaşan motorinin içerisinde 2 lira 52 kuruş ÖTV ve 2 lira 89 kuruşa varan KDV ile birim maliyette 1 litrede toplamda devlet, 5 lira 41 kuruş vergi alınmaktadır. Sosyal devlet anlayışı gereği toplu taşıma araçlarında bu vergi alınmamalıdır.”

Editör: Süper Kanal TV