2022- 2023 Eğitim öğretim yılı önümüzdeki hafta çalınacak ders ziliyle başlıyor.  Binler öğrenci okullarına kavuşmak için gün sayıyor artık. . Eski emekli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk sosyal medya hesabında yeni eğitim ve öğretim için yeni yerlerin yapılmadığını eleştirdi. Baştürk sosylam medya hesabında yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi.

OKULLAR AÇILIRKEN!!!
Nalınada  mıhınada...
 Öncelikle hayırlı, sağlıklı ve başarılı bir dönem  diliyorum. Rabbim eğitim  ordusuna  güç ve  kuvvet  versin.
 Eğitime ömrünü vakfetmiş bir İnegöl sevdalısı olarak geleceğe dair  tavsiyelerim var. 
Konu şu: Okul arsaları ve yeni okul  temini.
Okul yapmak için hazır arsa gereklidir. 
İNEGÖL MERKEZ:
 Şu bir gerçek ki, İnegöl  merkezinde artık  Okul yapılacak arsa kalmadı. Çözüm ise kamulaşması gereken  üç dört  tane arsa var. Çok ama çok acil komulaşması yapılıp bir an önce o arsaları Okul yapılması gerekir.  Peki  bu konuyu kim çözebilecek ya İnegöl  Belediye başkanlığı  yerel  imkanlarla, yada bölge milletkillerimiz
 Merkezi idare ile çözüme kavuşturabilir. Ama çok kısa zamanda  olmalı. 
KOZLUCA YOLU:
 Kozluca yolu  mevkii gerçekten İnegölün gülen yüzü ile çok lüks  siteleri ile göz kamaştırıyor. Ancak yüzlerce  daire yapılmasına  rağmen  o oranda  okullaşma yok. Arsası hazır olan yerlerde acilen Okul yapılmalı ve  bu yeterli olmayacaktır.  Acilen arsa üretilmesi. Aksi halde  o bölgedeki  öğrenciler şehir merkezine  akın edecek ve şehir merkezinde eğitim felç  olacaktır.
Çözüm:1. imara açılan yerlerde  o oranda  Okul arsası  temin edilmeli.
2.Kozluca yolunda inegölümüzün değerli iş insanları Müteahhitlerin o bölgede yaptıkları  daireler orantısında okullar yapmaları gerekir. Bu kendi dairelerinin değerini dahada  artıracaktır. Müteahhitler  derneğimiz bu konuya el atsa başaracağına inanıyorum.
TOKİ:
 Çok hızlı gelişiyor. Var olan okullar, arsalar  asla yetmiyecek yeni okullar yeni  arsalar üretilmelidir.
KAMPÜS:
İnegöl eğitiminin  ve  sanayisinin  oksijeni. Ya kampüs  olmasaydı  o öğrenciler nerelere yerleştirilecekti. Son yıllarda Kampüs  şahlanışa kalkmıştır. Lütfen hızını kesmeyin..Herkesin destek vermesi  şart...Ama orayı  daha cazip hale getirmek  için mutlaka  ulaşım ve yemek  ücretsiz olması gerekir.  İşte o zaman  İnegöl merkezdeki okullar rahatlıyacaktır. Zira merkezde  okul yapılacak arsa kalmadı. 
 Şahsen  İlçe müdürümüzün ve ekip arkadaşlarının gece gündüz  canla başla, heyecanla çalıştıklarına  şahidim. Bu heyecana yerelde ve genelde  herkesin, STK lar dahil  muhalefetlik yapmadan  destek vermeleri  gerekir. Çünkü kazanan İnegöl  olacaktır.
AKSİ HALDE:
 2003 te derslik başına  46 öğrenci düşerken  214 de 30 a düştüğü gibi, önümüzdeki yıllarda 45, 50 olması çok yakındır.
Bunlar zor işler  değil, ancak iktidar, muhalefet,   STK lar, hayırsever iş adamları el birliği  yaparak güzel  "İNEGÖLÜMÜZÜ EĞİTİMDE  ÜLKENİN  PARLAYAN YILDIZI" yapmak biz İnegöllülerin  elinde diyorum.
Benden söylemesi!!!

MECUT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN CEVAP GEÇİKMEDİ

Bu paylaşımın ardından İnegöl İlçe Milli eğitim Müdürü Ali Doğru'da sosyal medya hesabından bir açıklamaya yer verdi. Açıklamada şu ifadeler kullandı.

Bursa’ya son 20 yılda eğitimin her alanında yatırımlar hız kesmeden sürüyor.

Editör: Süper Kanal TV