Suudi Arabistan koronavirüs salgını sebebiyle 2020 yılında ülke dışında misafir kabul etmemiş, 2021’de ise sadece belirlenen ülkelerden hac ve umre için ziyaretçiler ülkeye alınmıştı. Türkiye Suudi Arabistan tarafından belirlenen ülkelerin dışında kalmıştı ve Türkiye’den umre ve hac için misafir kabul edilmemişti. Şimdi hac ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar Hac olacak mı 2022, Türkiye’ye bu sene hac var mı? sorularına yanıt ararken Suudi Arabistan hac kontenjanı için açıklama yaptı. İşte detaylar…

SUUDİ ARABİSTAN HAC KONTENJANI AÇIKLAMASI

2022 hac mevsiminde Suudi Arabistan'ın içinden ve dışından ziyaretçi kontenjanının bir milyona yükseltildiği belirtildi. Ziyaretçilerin her ülkenin payına düşen sayıya göre belirleneceği aktarılan açıklamada, bu yıl hac için kutsal topraklara kabul edilecek ziyaretçilerde 65 yaş altı olmasının yanı sıra Kovid-19 aşısının temel dozlarını yaptırmış olmaları şartı aranacağı ifade edildi. Açıklamada, hac ibadeti için Suudi Arabistan'a seyahat eden her yolcunun son 72 saat içinde alınmış negatif PCR test sonucunu ibraz edeceği aktarıldı.

BU SENE HAC OLACAK MI 2022, TÜRKİYE’YE HAC VAR MI?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş konu hakkında yaptığı açıklamada, "Muhtemelen vaka sayısı az olan ülkelerden az sayıda umreci kabul ediyorlar. Ama bunun içerisinde 21 kadar ülke yok, Türkiye yok, Avrupa ülkeleri yok. Biz onların kararını bekleyeceğiz. 2 milyon kadar kardeşimiz şu anda hacca kayıtlı, hac için bekliyor. Mesela ülkelerin binde biri kadar kontenjan tanıyorlardı geçmiş dönemde. Şimdi bu 10 binde bir mi olur, nasıl olur, bunların kriterlerini bekleyeceğiz. Eğer açılırsa ve kontenjan ne kadar verilirse Türkiye'ye, bizim hazırlıklarımız tam. Milletimiz müsterih olsun. Geçmiş dönemde kendisine kura çıkan hacılarımızın öncelikleri var" ifadelerini kullanmıştı. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, geçtiğimiz günlerde Hac ve Umre Bakanı Dr. Tevfik er Rabia'nın davetlisi olarak Suudi Arabistan'a gitti. Erbaş ziyaretler kapsamında Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Dr. Tevfik er Rabia ile pandemi sebebiyle iki yıldır ifa edilemeyen hac ve umre konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Editör: Süper Kanal TV