Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şu şekilde; Yapılan son değerlendirmelere göre; 24.08.2022 Çarşamba günü Marmara'nın güney ve batısı ile Kuzey Ege'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Edirne, Tekirdağ, Yalova, Bilecik, Izmir, Manisa ve Kütahya'da kuvvetli (21-50 kg/ m2), Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Edirne'nin güneyi ile Tekirdağ'ın batısında yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BURSA VALİLİĞİ'NDEN UYARI

"Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; İlimizde yarın Çarşamba) yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, firtina, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Geçerlilik periyodu: 24/08/2022 - 12:00 - 24/08/2022 - 23:59 Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

AFAD'DAN DA UYARI GELDİ

AFAD'ın uyarısı şöyle; Çarsamba öğle saatlerinden itibaren çok kuvvetli yerel yağış bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun.