Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuşmacı olarak katılacağı GESİAD iftar yemeği programı gerçekleşti. Programda sunum gerçekleştiren Başkan Aktaş, Bursa'daki trafik sorununa değinirken, Bursa için çok fazla çaba sarf ettiğini belirtti.

GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya'nın konuşmasından satır başları; Şükürler olsun ki pandemi sonrasında Ramazan'a kavuştuk. Pandemi ve Rusya- Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle çeşitli sıkıntılar yaşadık

"5 TANE DAHA BURSA LAZIM"

GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, pandemi ve RusyaUkrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle çeşitli sıkıntılar yaşandığını söylerken, "Bu akşam Bursa Büyükşehir Belediye başkanımız sayın Alinur Aktaş bizlerle beraber ve önümüzdeki dönemle ilgili çalışma programı hakkında değerlendirmelerde bulunacak ve açıklamalar yapacak" diyen kaya, "Kentimize ilişkin bazı tespitlerimi paylaşmak istiyorum. Nüfusu bakımından ülkemizin dördüncü büyük kenti olan Bursa; tekstilden otomotiv ana ve yan sanayine, makina ve metalden hizmetler sektörüne kadar sektörel çeşitliliğiyle üretimin başkenti konumunda ve ülkemizin ihracat üssü durumunda. Bursa, işsizlik oranının en düşük seviyede yaşandığı, hatta bazı iş kollarında yetişkin eleman bulmakta zorluklar yaşadığımız bir kent. Bu örnekleri artırabiliriz. Ancak bu özellikler, bilhassa göçler,yılların birikimiyle gelen, konut alanlarına ihtiyaçtan, şehir için ulaşımda yaşanan sıkıntılara kadar bursa'yı her geçen yıl daha zor yaşanan bir şehir haline getiriyor. Biz, daha önceki söylemlerimizde de belirttiğimiz gibi ekonomiye olan katkısı bakımında "ülkemize en az 5 tane daha Bursa gereklidir" sözünü tekrar ederken, gelecek açısından Bursa'nın daha iyi planlanması gerektiği düşüncesindeyiz. Bu planlamada elbette büyükşehir belediyemize yardımcı olmalıyız.GESİAD olarak biz bu konuda üzerimize düşecek her türlü görevi yerine getirmeye hazırız. Çünkü biliyoruz ki başka Bursa yok" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuşmasından satır başları;

Bu sene iftar için sadece GESİAD'a ve BUSİAD'a söz vermiştim. Bu da bizim için tatlının kaymağı oldu açıkçası.

"ÇOK FAZLA GAYRET GÖSTERİYORUM"

Yaklaşık 4 buçuk yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı daha önce de İlçe Belediye Başkanlığı yaptığını söyleyen Aktaş, "Hiç devlet memurluğu yapmadım. 2002'den beri kendi işimi yapıyorum. Yaşadığımız şehir Bursa ve zor bir şehir. Bursa'yı özellikli kılan şeyler de var ama Bursa yeşil olarak bilinir. Son yıllarda da Bursa'da ova bitti, yeşillik gitti diye söylemler var. Bir ekiple anlaştım ve Bursa'da bir şehir stratejisi geliştirmek adına 10 binin üzerinde kişiyle görüştüm. Yaptığımız tüm araştırlamarda da görüyoruz ki Bursa'da herkes trafiği konuşuyor. Bursa ezberleri bozan bir şehir. Çok hızlı büyüyen bir şehir. Rakamların bu kadar hızlı değiştiği ve dönüştüğü bir zamandayız. Dolayısıyla da farklı hareket etmek, işbirliği yapmak lazım. Buna iş insanları, bürokratların destek vermesi gerekiyor. Bu anlamda emin olun ki ben çok fazla gayret gösteriyorum" dedi.

"BURSARAY'IN TAŞIMA KAPASİTESİ"

Ulaşım sorununda bahseden Aktaş, yatırımların çoğunu ulaşım alanına yaptıklarını söyledi.  Bu anlamda Bursa genelinde 500 küsür şantiye olduğunu söyleyen Başkan, Bursaray'ın 1997 senesinden kaşma bir borcu ödediklerini belirtti. Bursa'da 1 metre bile yapılmış ray yok. Şimdi emek şehir hastanesi hattını yapıyorlar inşallah. Hızlı tren geç kaldı ama şu an yoğun bir çalışma var. Bunun için Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Meşhur T2 hattının da önümüzdeki ay test sürüşleri başlayacak. 

"DOĞANBEY'İN DE VAKTİ ZAMANI GELECEKTİR"

Stadyum ve karşısındaki hastanenin yapılmasıyla ilgili gelen eleştirilere yanıt veren ve yeni yatırımlardan bahseden Başkan Aktaş, "Ben stadyum ve hastanenin yapıldığı zamanlarda mecliste yoktum. Bunların dışında Doğanbey çok fazla eleştiriliyor. Biz riskli binaları temizliyoruz. Oranın da vakti zamanı gelecektir. 70 yeni akıllı kavşak projemiz var. Yeni bisiklet yolları anlamında çalışmalarımız var" dedi.
 

"ÇÖPTEN PARA KAZANACAĞIZ"

İnegöl katı atık düzenli depolama sahasına atık işleme tesisi yaptıklarını söyleyen Aktaş, gerçekten çok önemli ve büyük bir proje olduğunu belirtirken, "Katı atık işleme tesisimizin içinde bir gram koku yok. Hamitler çöplüğü için de çöplüğün etrafında onlarca mahalle var. Biz çöpleri artık çöp olarak değil hammadde olarak görüyoruz. Bu anlamda yakın zamanda kamuoyuna da duyuracağımız proje ile Bursa Büyükşehir Belediyesi çöpten para kazanan bir şehir haline gelecek" diye konuştu.

"TİCARİ CAZİBE BİTMEYECEK"

Bursa bu lokaysonda olduğu sürece ticari cazibesi asla azalmayacak. Bundan emin olabiliriz. Sanayi gelişmeden, farklı sanayiler kurmadan da bu seviyeye gelemeyeceklerini, sürekli plansız yeni OSB'lerin yapılmaması gerektiğini söyleyen Başkan Aktaş,"Hala iddia ediyorum Bursa en güzel şehirlerden biri. Emekli olanların buraya taşınmak istemesi da bunu sergiliyor. Bursa su zengini bir şehir. Yaptığımız kuyularla 2021-2022 döneminde susuzluk yaşamayı önlediğimiz gibi 2050 yılına kadar hanelerin ve sanayilerin kullanacağı suyu da garanti ettik. Bu anlamda su sıkıntısı çekmeyeceğiz" diye konuştu.

Diğer yandan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de iftar programına katıldı.

Editör: Süper Kanal TV