Gıda Bankacılığı Uygulamasının Araştırılması ve Yaygınlaştırılmasını İnceleme Alt Komisyonunun başkanlığına Dilekçe Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbulMilletvekili Mihrimah Belma Satır seçildi.

Satır, bu konuda bilgi alabilecekleri sivil toplum kuruluşları, vakıflar, dernekler, belediyeler ve kamu kurumları bulunduğunu anımsatarak, yerinde incelemelerde de bulunabileceklerini anlattı.

Alt komisyonun ilk toplantısında sunum yapan dilekçe sahibi endüstri mühendisi Hakan Topçu, resmi ve özel kuruluşlarda artan yemeklerin değerlendirilmesini ve sarfiyatın azaltılmasını amaçladıklarını söyledi.

Topçu, bu kapsamda ilk adımın, artan yemeklerin uygun sağlık ve korunma kuralları çerçevesinde, soğuk zincir sağlanarak toplanması, ikinci adımın ihtiyaç sahibi kurumların belirlenmesi ve son adımın ise bu yemeklerin sağlıklı ve korunaklı bir şekilde taşınması olduğunu dile getirdi.

 

Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan ikinci alt komisyon ise "FOREX Piyasasındaki Mağduriyetlerin İncelenmesi" ve "Araç Muayene İstasyonlarında Para Üstünü Alamamaktan Kaynaklanan Sorunun İncelenmesi" ile ilgili oldu. Alt Komisyonun başkanlığına ise AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınarseçildi.

Editör: Süper Kanal TV