Konu ilginç mimari yapılar olunca, ilginçlik kavramı kişiden kişiye farklılık gösterse de Krzywy Domek eminiz ki akla gelen ilk örneklerden biri oluyor. Türkçeye “Çarpık Ev” olarak çevrilen Krzywy Domek, Polonya’nın Sopot şehrinde dekonstrüktivizm teması ile oldukça dikkat çeken modern bir gösteri evi olarak bulunuyor. Bina, görenleri şaşırtan ilginç yapısı ile hem kentin simgelerinden biri haline geliyor hem de iş dünyasını, kültür ve sanat çatısında uyumlu bir şekilde birleştirmeyi başarıyor.

2004 yılında inşa edilen ve yaklaşık 4.000 metrekare alana yayılan yapı, her gün yüzlerce ziyaretçiyi ağırlamaya devam ediyor. Krzywy Domek, çeşitli endüstrileri temsil eden şirket ofislerini, güzellik salonlarını, doktor ofislerini ve mağazaları içinde bulunduruyor. Geceleri oldukça canlı olan Krzywy Domek’i ziyaret ederseniz, ilginç etkinlik programları, etrafında bulunan kulüpleri ve barları ile unutulmaz bir eğlence deneyimi yaşayacaksınız.

Dünyanın En Tuhaf Binası

Krzywy Domek

Hayır, yanlış görmüyorsunuz. Bu bina gerçekten de fazlasıyla yamuk. Çarpık duvarları, pencereleri ve içbükey çatıları ile lunapark aynalarının çarpık yansımalarını anımsatan mimari, binayı dünyanın en ilginç tasarımlı mekanlarından biri haline getiriyor. The Village of Joy portalının yayınladığı listeye göre, dünyanın en garip 50 binası içerisinde birinci sırada Krzywy Domek yer alıyor. Bina, Szotynscy & Zaleski firması tarafından peri masalları ve Jan Szancer’in çizimlerinden ilham alınarak oluşturulmuş. Sanıyoruz ki, neden ilk sırada yer aldığını anlamak pek zor değil!

Ünlü İmzaların Duvarı

Krzywy Domek

Hollywood Bulvarı’nda ünlülerin imzalarını görmek istiyorsunuz ama uzak mı geliyor? Daha yakın bir alternatif sunalım: Sopot. Rezydent adlı bir alışveriş merkezine bağlı olarak hizmet veren Krzywy Domek, ünlü konuklarını oldukça özel bir şekilde onurlandıran bir imza duvarına sahip. “Şöhret Duvarı” yani “Wall of Fame” denilen bu duvarda, kültürel etkinliklere katılan ünlü insanların imzaları yer alıyor. Hatta bu fikir, binanın 2009 yılında Tri-City (Sopot, Gdańsk, Gdynia) yarışmasında aday gösterilmesine bile sebep olmuş.

Krzywy Domek’te İş Dünyası

İlginç bir binada işletme sahibi olmak istiyorsanız Krzywy Domek tam size göre. Binaya girildiğinde, başarıya ulaşmak isteyen iş adamları ve yenilikçi fikirler üreten insanları destekleyen birçok seçeneğin de çözüm dünyasına girmiş oluyorsunuz.

Modern dünyada başarıya ulaşmanın yolunun telekonferanslar, toplantılar ve multimedya sunumlarından geçtiğini hepimiz biliyoruz. Tüm bu gereklilikler Krzywy Domek’in çatısı altında toplanıyor ve böylece finans, sağlık ve medya alanlarında hizmet veren şirketler aynı paydada birleşiyor. Bina; maun pencereleri, taş kaplı zemini, A sınıfı kapı ve çerçeveleri, yer altı otoparkı, 24 saat izlenen güvenlik kameraları ve güvenlik elemanları ile ofis açmak için oldukça ideal. Muhteşem konumu ve işlevselliği ile oldukça çekici dükkanları içerisinde barındıran bina, hala yeni işletme sahiplerini bekliyor. Kim bilir, belki de o sizsiniz!

Editör: Süper Kanal TV