Akıllı telefonların en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, muhtemelen dünyada herkesin haberdar olduğu en önemli uygulamalardan biri. Teknolojikullanıcılarının en önemli iletişim ağlarından biri olan WhatsApp'taki en önemli eksikliklerden biri video araması.

Facebook'un zamanında 19 milyar dolara satın aldığı servis hakkında Aralık 2015'te video arama hizmetinin sunulacağına dair söylentiler vardı. Görünen o ki, WhatsApp ekibi bu söylentileri artık gerçeğe dökmeye başlıyor.

Az sayıda kullanıcının bu özelliğe hâlihazırda sahip olduğu söyleniyor. Bir yandan da WhatsApp uygulamasını çeşitli dillere çevirisini yapan kişilerden video aramayla ilgili komutlar için çeviri isteğinde bulunuluyor.

Bu çeviri istekleri olan cümlelerin içerisinde "Görüntülü arama", "Görüntülü arama şu anda kullanılabilir değil" gibi ifadeler yer alıyor.


Phonearena'ya göre WhatsApp ayrıca NFC etiketleri ve QR kodlarla grup davetiyeleri özelliği üzerinde çalışıyor. Sadece iOS'ta olacak bir özellik ise, sesli aramaya yanıt vermeyen kullanıcılara sesli mesaj bırakılabilme.

Geri arama butonu da yeni geleceği söylenen özellikler arasında. Dosya paylaşımı konusunda da yenilikler yapılacağı söylenen WhatsApp üzerinden kontaklarınıza .zip uzantılı dosyalar paylaşabileceksiniz.

Shiftdelete'in haberine göre WhatsApp'ın Amerika ve Kanada'daki en büyük rakiplerinden biri olan BBM uygulaması, mesajlaşma uygulaması olarak söz konusu bölgelerde gayet popüler. BBM, yakın zaman önce görüntülü arama seçeneğini kullanıcılarına sundu.

Editör: Süper Kanal TV