Twitter oldukça zor günlerden geçiyor. Bu yılın üçüncü çeyreğinde 103 milyon dolarzarar açıklayan şirket, küçülmek istemiş ve yüzlerce çalışanıyla yollarını ayırmaya karar vermişti. Bu kararın ardından şirketin yakın zamana kadar oldukça popüler olan; ancak günden güne kan kaybeden uygulaması Vine'ı kapatacağı açıklandı.


Kararı Medium'da, "Vine ile ilgili önemli haber" başlığıyla duyuran şirket, kullanıcılarına şimdiye kadar ürettikleri içerikleri uygulama üzerinden kendicihazlarına indirebileceklerinin garantisini verdi. Açıklamada şöyle denildi:

"Uygulama, web sitesi ya da çektiğiniz Vine'lar bugün hiçbir yere gitmiyor. Onlara değer veriyoruz ve bu işi doğru bir şekilde yürüteceğiz. Vine'larınızı indirebileceksiniz. Siteyi açık tutacağız çünkü şimdiye kadar yapılan bütün Vine'lara ulaşılabilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Sitede ya da uygulamada herhangi bir değişiklik yapılmadan önce haberdar edileceksiniz."

Açıklamada ayrıca Vine için içerik üreten popüler kullanıcılarla yakından ilgilenilerek şirkete yöneltilen bütün soruların yanıtlanacağı belirtildi.

INSTAGRAM VE SNAPCHAT'E YENİLDİ

Vine yayınlandığı ilk aylar oldukça ilgi çeken bir uygulama oldu; ancak zaman geçtikçe uygulamaya yüklenen 6 saniyelik videolar kullanıcılara yetmemeye başlayınca rakip uygulamalar Snapchat ve Instagram Vine kitlesini kendini çekmeye başladı. Vine ile fenomen olmayı başaran pek çok isim de Vine'ın artık eskisi kadar popüler olmadığını fark edince hesaplarını Instagram ve Snapchat'e taşıdı ve Vine hesaplarından diğer uygulamalarda bulunan hesaplarına kitlelerini çekmeye çalıştı. Dünya genelinde süren bu akım; neticede Vine'ı günden güne eritti ve artık istediği kârı elde edemediği Vine uygulamasının ölüm fermanını Twitter imzalamış oldu.