Geçtiğimiz yıl Instagram'a gelen hikayeler özelliği birçok kişi tarafından sevilerek kullanılıyor. Son haberlere göre Instagram hikayeler fonksiyonuna çok yakında yeni bir özellik geliyor. Normalde Instagram hikayeler kısmına koyduğunuz bir görsel veya video 24 saat içerisinde silinir.

STALK YAPANLAR YANDI!

Instagram'da bu gönderileri kaydetme gibi bir şansınız olmadığı için muhtemelen screenshot(ekran görüntüsü) alarak fotoğraflarınızı kaydediyorsunuz.

Bu işlemi yalnızca kendi fotoğraflarınız için yapıyorsanız sıkıntı yok, ancak başka kişilerin fotoğraflarını da ekran görüntüsü ile alan kişileri pek de hoş olmayacak bildirimler bekliyor.

Instagram, çok yakında gelecek güncelleme ile birlikte, hikayelerde bir kişinin ekran görüntüsünü alırsanız o kişiye bildirim gitmesini sağlayacak. Yani, eski sevgilinizi stalklamak için bir arkadaşınızın sizin için fotoğrafın görüntüsünü alması pek hoş olmayacak sonuçlar doğuracaktır.

INSTAGRAM ÖNCE UYARACAK...

Instagram öncesinde sizi uyarmayı ihmal etmiyor. Güncelleme geldikten sonra alacağınız ilk ekran görüntüsünde karşınıza bir bildirim çıkaran ve bundan sonra aldığınız ekran görüntülerini fotoğrafın gerçek sahibine haber vereceğini söyleyen Instagram, kullanıcıya bu uyarıyı çıkardığı ilk seferde, kopyalanan fotoğrafın sahibine haber vermiyor.

INSTAGRAM'A SON GÖRÜLME ÖZELLİĞİ 

Dünyaca ünlü sosyal paylaşım Instagram'a son güncellemeyle birlikte 'Son Görülme' özelliği geldi. Bundan sonra Instagram direct'e girdiğinizde mesajlaştığınız kişilerin en son ne zaman aktif olduğunu görebileceksiniz.

Instagramda süper yenilik! Uzun zamandır beklenen 'Son Görülme' özelliği artık Instagram'da. Daha önce WhatsUpp'ın ve bir çok uygulamanın kullandığı özellik artık Instagram'da da var. Bu özeliik pek çok kişi tarafından beklense de pek çok kişi için de kötü bir özellik. 

Instagram, mobil uygulamasında yeni bir özellik test etti. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar, DM'lerde (Doğrudan Mesajlar) konuştuğu kişilerin çevrimiçi durumunu görebilirler. Bu özellik, kişi hesabınızı takip etmese bile çalışır. Gadget'lar 360, heyecan içindeki ani katılımı işaret eden diğer kullanıcılar ile birlikte bu özelliği tespit etti. Çevrimiçi raporlar, Instagram'ın sadece metin öyküleri ve ekran görüntüleri için uyarılar gibi diğer özellikleri test ettiğini de öne sürdü.

Belirttiğimiz gibi Instagram, WhatsApp'de 'Son Görülme' ve Facebook Messenger'da 'Aktif olarak' benzer bir yeni özellik test edildi. Uygulamanın Instagram Doğrudan ileti bölümüne giderek erişilebilir. Kullanıcı uygulamada çevrimiçi olduğunda en son görüldüğü zamanı gösterir; 'Şu an Aktif ', 'Bugün aktifti', '1 saat önce aktifti', '24 saat aktif' gibi seçenekleri var.