Facebook'un ana ürünü, Messenger hizmeti, resim paylaşım sitesi Instagram ve mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın erişiminde sorun yaşandığı görüldü. Sosyal medya hesaplarına ulaşamayan insanlar, "Facebook ve Instagram çöktü mü" sorusuna cevap ararken kesinti nedeniyle ilgili şirketten resmi bir açıklama yapılmadı. Şirket mühendislerinin sorunu çözmek için çalıştığı belirtildi. 

Dünyaca ünlü fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram'da kullanıcıların erişim sıkıntısı ve profillerinde akış yenilenemediği belirtildi. Facebook'ta da erişim sıkıntısı yaşandığı, kullanıcıların fotoğraf yükleme ve paylaşım sorunuyla karşı karşıya kaldığı görüldü. Öte yandan, 22.00'dan itibaren de Whatsapp'ta erişim sorunu ortaya çıktı.

Türkiye dahil İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, İsveç, Pakistan, Hollanda, ABD, Lübnan, Singapur, Mısır, Brezilya, Almanya, Bahreyn, Gürcistan ve daha birçok ülkede Instagram'da hiçbir işlem yapılamazken işin Facebook tarafında ise sadece paylaşımların yapılamadığı görülüyor.

'Facebook, Instagram ve Whatsapp'ta global sorun yaşanıyor'

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Facebook, Instagram ve Whatsapp servislerinde global seviyede sorunlar yaşandığını ve Türkiye'de de kısmen hissedildiğini bildirerek, "Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi @trcert ekiplerimiz siber olayları ve hizmet sürekliliğini 7/24 takip etmektedir" ifadesini kullandı.

Sayan, Twitter hesabından sosyal iletişim ağlarında yaşanan sorunlara ilişkin paylaşımda bulundu.

Facebook, Instagram ve Whatsapp servislerinde global seviyede sorunlar yaşandığını ve bu durumun kısmen Türkiye'de de hissedildiğini belirten Sayan, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi @trcert ekiplerinin siber olayları ve hizmet sürekliliğini 7/24 takip ettiğini kaydetti.

Facebook'dan açıklama geldi

"Bazı kullanıcıların Facebook uygulamalarına erişmekte zorluk yaşadıklarının farkındayız. Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışıyoruz."

"Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışmaya odaklandık, ancak DDoS saldırısı ile ilgili olmadığını doğrulayabiliriz."​​​​​​​