İnegöl Belediyesi, Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında “Spora Dair Her Şey” isimli söyleşi programı düzenledi. İnegöl’de kültür ve sanatım merkezi olan Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde (BMKSM) Perşembe akşamı 20.00’da düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak eski hakem ve TV yorumcusu Ahmet Çakar ile TV programı sunucusu Ertem Şener katıldı.

ÇAKAR; “İNEGÖL ÇOK GELİŞMİŞ”
400 kişilik salon, program öncesi gençlerin ağırlıklı katılımıyla adeta dolup taştı. Ekranların bilinen yüzü Ahmet Çakar ve Ertem Şener, sahneye davet edilmelerinin ardından kısa birer konuşma yaptılar. Ahmet Çakar, daha önce gençliğinde İnegöl’e geldiğini ifade ederek; “23 yaşımdayken İnegöl’e gelmiştim. Tıbbiye öğrencisiydim ve yan hakem olarak gelmiştim. İnegölspor’da yeni 3. Lige falan çıkmıştı o dönemde. O gün İnegöl’e baktım, bir de bugün baktım… İnegöl çok gelişmiş. İnsan anlamında, sosyal anlamda, yatırımlar anlamında, nüfus anlamında… Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Kasabanın tüm ileri gelenlerini tebrik ediyorum” dedi.

İNEGÖLSPOR ÜST LİGLERDE OLMALI
Ertem Şener de İnegöl’ün kendisi için özel ve önemli olduğuna dikkat çekerek “İnegöl benim için çok önemli. Biz futbolu çok seviyoruz. Buradan en son söylemem gereken şeyi en başta söylemek istiyorum; sesimizin gittiği kim varsa, İnegöl’ün futbolda daha da hak ettiği yere gelmesini rica ediyoruz. İnegölspor’un yeri aşağılar değil, en kötü TFF 1. Lig’dir. Onun da üzerinde Süper Lig’dir. Biz bu rekabeti bekliyoruz. Alt yapısının da ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz. Çok önemli yıldızlar yetiştirdi. Burada birçok Ayhan yetişmesi gerekiyor, Mutlu yetişmesi gerekiyor” dedi.

HAKEMLİK ‘VAR’ SİSTEMİYLE ÇOK KOLAY
Giriş konuşmalarının ardından, Ahmet Çakar’ın talebi üzerine program soru-cevap şeklinde devam etti. Salondaki gençlerin merak ettiği konuları cevaplamak istediklerini kaydeden Çakar, bir izleyicinin “Eski bir hakem olarak şu anki hakemlerden memnun musunuz?” sorusuna yanıt verdi. Soruyu cevaplarken Video Yardımcı Hakem (VAR) konusuna da değinen Ahmet Çakar; “Hatayı orta sahada yapıyorsun, taç atışında yapıyorsun. Bunlar sonuca etki etmiyor. Bir penaltıyı doğru veya yanlış verdin, çifte kontrolden geçiyor. Yanlış verdiysen VAR hakemi diyor ki hop dur orda. Veya vermedin, durdur oyunu diyor. Bir bak bakayım bir şeyi vermemiş olabilir misin? Şuanda VAR sistemiyle hakemlik dünyanın en kolay işi. Yeter ki VAR’ı adam gibi kullanın. Galatasaray-Konyaspor maçında Galatasaray’ın yenilen hakkı gibi bir VAR uygulaması yaparsanız bunu kimseye anlatamazsınız. VAR sistemi benim dönemimde olsa 150 yaşına kadar hakemlik yapar, bastonla da maç yönetirdim. Şuanda çok kolay hakemlik” dedi.

Program ülke futbolu ve kulüpler bazında sorulan sorularla devam etti. Yaklaşık 1 buçuk saatlik sohbet havasında geçen söyleşi sonunda, Belediye Başkan Vekili Turgay Yel sahneye davet edildi. Yel, “Ahmet Çakar hocama ve Ertem Şener kardeşimize şehrimize hoş geldiniz demek istiyorum. Bu akşam bizlere spor ve futbol dolu güzel bir gece yaşattılar. Salonu dolduran siz gençlere de teşekkür ediyorum” dedi. Ardından, Ahmet Çakar ve Ertem Şener’e İnegöl’ü simgeleyen çini ve İnegölspor forması ile atkısı takdim edildi.

Editör: Süper Kanal TV