Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, 400 bin metrekare proje alanı ve 190 bin metrekarelik inşaat alanıyla Bursa’nın en büyük yapılarından biri olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen yıl hizmete açılan yeni stadyumda hem timsah kafası ile ilgili imalatlar, hem de bağlantı yollarına yönelik çalışmalar hızla sürüyor.

Bu çalışmalar devam ederken, yerel basında yer alan “Stadyum zemininde çökme” olduğuna dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.


Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada;

"Söz konusu çökmenin stadyumun temelleri ile alakası olmadığı, binadan yaklaşık 50 metre uzaklıktaki bir yerde meydana geldiği belirtilerek, "Bu bölge, projemizde 'Rampa 1' adı ile tabir edilen ve zemin altında kalan bir box (içinden araç geçecek 5x5 boyutlarında kapalı tünel) yapı olup, stadyumun 2. bodrum katına araç giriş için planlanmış bir yapıdır. Buradaki inşaat çalışmaları, kamulaştırmanın henüz tamamlanamamış olması nedeni ile tamamen bitirilememiştir. Söz konusu inşaat, stadyum yapısına yaklaşık 50 metre mesafede, imar sınırına kadar yapılmış ve box ucu geçici olarak toprak malzeme ile doldurulup kapatılmıştır. Ancak bu toprak dolgu öngörülenden erken oturup çökmelere sebep olmuştur. Bu durumun tespit edilmesinin ardından, box’ın ucundaki çöken dolgu topraklar alınmış ve burası betonarme malzeme ile kapatılmış, ardından da toprakla doldurulmuştur. Kamulaştırma çalışmaları tamamlandığında box’ın ağzı tekrar açılarak inşaat tamamlanacaktır. Şu an itibarıyla bu çalışmalar tamamlanmış ve bölgede herhangi bir sıkıntı yoktur. Bu çalışmaların, stadyum yapısı ile herhangi bir ilgisi ve stadyum yapısını tehdit edecek bir durumu bulunmamaktadır" denildi.