Gençlergücü Olağan Kongresi Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Özcan Ayhan’ın divan başkanlığını yaptığı kongrede CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir ve Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit birer selamlama konuşması yaptı. 
Faaliyet ve denetleme raporlarının ibrasının ardından konuşan Başkan Sedat Öpçiner; “İbra için genel kurula teşekkür ediyorum. Gençlergücü benim için çok güzel bir cami. Bu camiada bulunmaktan büyük keyif alıyorum. Başkanlık görevinden ayrılsam da Ayhan Başkanımın yönetiminde tekrar görev alıyorum. Bir önceki yıl 1.amatör kümeye düşmüştük. Süper Amatör’e tekrar dönme sözüyle tekrar görev almış ve 40.yılımızda bu hedefimize ulaşmıştık. Biz hedefleri olan bir kulübüz. Bölgesel Amatör Ligde oynayan tek İnegöl takımıyız. 2 yıl BAL’da oynadık. Süper Amatör Lig’de bu yıl da güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Yeni yönetime ve başkanımıza başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde Ayhan Çamlıdağ başkanlığa seçildi. Çamlıdağ yaptığı teşekkür konuşmasında; “Az önce gerçekleştirmiş olduğumuz oylama sonucunda önümüzdeki yıl için beni ve yönetim kurulumuzu göreve seçmiş bulunuyorsunuz. Şahsıma ve yönetici arkadaşlarıma göstermiş olduğunuz destek ve güven için teşekkür ediyorum. İki yıl süre ile benim de içinde bulunduğum yönetim kuruluna başkanlık yapan Sedat Öpçiner'e ve mesai arkadaşlarımıza hizmetleri sebebi ile çok teşekkür ederim. Yeni Sezonda A Takım olarak yeniden Süper Amatör Küme'de mücadele edeceğiz. Öncelikle A Takım bazında oluşturacağımız kadro ile adımızdan övgü ile bahsedileceğiz. Alt yaş gruplarında geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmalarımızın meyvesini almaya başladık. Bu sezonda alt yapıya ilgi ve desteğimizi arttırarak alt yapıda çok daha iyi sonuçlar alacağız” dedi.

“1977 Yılında kurulan Kulübümüz bu yıl 40.yılını kutluyor” diyen Çamlıdağ; “Yıl içerisinde yapacağımız çalışma ile 40 yıllık tarihimizi bir tarihçe içerisinde toplayacağız ve geçmişimizi geleceğimize daha net bir şekilde ifade edebileceğiz. Bu proje için çalışmalarımıza en kısa sürede başlayacağız. Son olarak kıymetli vakitlerinizi ayırarak bu akşam bizimle olduğunuz için hepinize tekrar teşekkür ediyor, kongremizin camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Ayhan Çamlıdağ başkanlığındaki yönetimde şu isimler yer aldı: “Fatih Gökay, M.Yücel Gürbüz, Burhan Demir, Fikret Alan, Seyfettin Dere, Hakan Bilgiç, İbrahim Özbek, Sedat Öpçıner, Serkan Günden, İbrahim Akgün, Ahmet Doğanay, Rıdvan Kocaağa, Uğur Bayram, Abdurrahman Maksutlar, Bülent Acar, Mesut Altay, Turgut Gündüz, Yüksel Göktaş, Kadir Kaplan, Raif Tiryaki, Metin Karabacak, Özcan Bayram, Ömer Faruk Yıldırım, Hüseyin Doğan, N.Kamuran Balkan
Editör: Süper Kanal TV