Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Spor Güvenliği Şube ekipleri, geçen yıl Antalya'da oynanan Eşkişehirspor- Göztepe finalinde yaşanan olayların Bursa Büyükşehir Stadı ve çevresinde de  yaşanmaması için dün gece oynanan Erzurumspor BB ie Gazişehir Gaziantep TFF 1.Lig play-off finali öncesinde olağanüstü güvenlik önlemleri aldı.

3 bin 100 polis, 200 özel güvenlikçi, 80 jandarma mensubunun görev yaptığı maçta, şehir girişlerine 5 farklı arama noktası kuruldu. Arama noktalarında, tüm tarafarların üst aramaları, GBT sorgulamaları yapılırken otobüsler didik didik edildi.

Aynı şekilde stadyum girişlerinde de aramalar devam etti. Stadyum girişi ve şehir girişlerinde yapılan aramalarda, 230 meşale, 19 ses torpili, 1 sis bombası, 1 ışık fişeği, 1 havai fişek, 5 adet bıçak ve 7 adet sopa ele geçirildi.  Ayrıca maçın ardından kutlama yapmak isteyen Erzurumspor taraftarlarına da polis ekipleri nezaret etti. Otomobilleri ile trafiği tehlikeye düşüren, trafik akışına engel olan taraftarlar uyarıldı.

Alınan tedbirlerle oynanan final  mücadelesi, son dönemlerde yaşanan en olaysız TFF 1. Lig play-off finali olarak değerlendirildi. Geçen sene Antalya'da oynanan Eskisehirspor-Goztepe maçı, saha içi ve saha dışı olayları nedeniyle iptal olmuştu.