Türkiye Bilardo Federasyonu iş birliğiyle Bursa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek turnuvaya, 18 ülkeden 149 sporcu katılacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, müsabakaların yapılacağı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, kentin bilardo ile dünya gündemine taşınacağını söyledi.

Spor turizminin son yıllarda ön plana çıkmaya başladığını belirten Altepe, "Bu turizm pastasından Bursa'nın da pay alması adına böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak, bizler için büyük bir onur. Kentin daha fazla uluslararası müsabakaya ev sahipliği yapması için amatör kulüplere verdiğimiz destekle, 140 olan kulüp sayısı yüzde 50 artışla 210'a yükseldi. Bilardo da gençlerin yanı sıra toplumun tüm kesimlerinin ilgi duyduğu bir spor. Bilardonun gündeme getirilmesi, gençlerin özendirilmesi bakımından bu organizasyon çok önemli" diye konuştu.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan da Bursa'da bir bilardo şöleni yaşanacağını dile getirerek, "Kupa, Bursalı heykeltıraş Bülent Ene tarafından özel olarak hazırlandı. Bursalı bir sanatçının ellerinde şekillenen kupanın, turnuva sonunda bir Türk sporcunun elinde havaya kalkmasını ve kupanın Türkiye'de kalmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.