100 yıl salonunda gerçekleştirilen ve Türkiye’nin her bölgesinden 378 erkek ve 170 bayan olmak üzere toplam 548 sporcu katılım gösterdiği şampiyonaya 7 sporcu ile katılan İnegöl Belediyespor halter takımında bayanlarda 75 kg da Dilek Aka Gençler Türkiye 2.cisi olurken, erkeklerde 69 kg da Ferhat Ali Yazıcı Türkiye 3.cüsü oldu.
Gençler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonasına katılım göstererek dereceye giren sporcuları kutlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Belediyesporlu sporcuların her geçen gün başarı çıtasını yükselterek İnegöl’ümüzü ulusal ve uluslararası arenada başarılı bir şekilde temsil ettiklerini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir” dedi.

BELEDİYESPOR EMİN ADIMLAR İLE YOLUNA DEVAM EDİYOR
Belediyesporlu haltercilerin elde ettikleri başarılı sonuçlar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “İnegöl olarak ticarette, sanayide önemli başarılara imza atarken, bir taraftan da sosyal, kültürel ve sportif alanlarda önemli başarılar elde ediyoruz. Bu manada Belediyespor projesinin ne kadar doğru bir uygulama olduğunu zaman geçtikçe daha da iyi görüyoruz. Belediyespor bünyesinde oluşturduğumuz farklı branşlarda faaliyet gösteren sporcu kardeşlerimiz katıldıkları ulusal ve uluslararası organizasyonlar ile hem ilçemizi hem de ülkemizi başarı ile temsil ediyorlar ve önemli başarılara imza atıyorlar. Şunu görüyoruz ki belediyespor emin adımlar ile yoluna devam ediyor” şeklinde konuştu.
HALTERDE ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATIYORUZ
2009 yılında kurulup bugüne kadar faaliyetlerini devam ettiren İnegöl Belediyespor 10 farklı branşta İnegöllü gençlere hizmet etmektedir diyen Aktaş; “Bu branşları tanımalarına ve ilerleyen dönemlerde bu branşları profesyonel düzeyde yapmaları için çalışmalara devam etmekteyiz. Bu kapsamda önem verdiğimiz branşlardan olan Halter branşında lisanslı sporcularımızın sayısı her geçen gün artıyor. Ve bu anlayışla her geçen gün başarı çıtasını yükselterek halter branşındaki sporcularımız katıldıkları şampiyonalardan önemli başarılar elde ederek ve madalyalar kazanarak dönüyorlar” dedi.
TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ VE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ
Gençler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası’nda elde edilen başarılı sonuçlara da değinen Aktaş; “ Türkiye’nin her bölgesinden sporcuların kıyasıya yarıştığı böylesi anlamlı ve özel şampiyonaya katılım göstererek dereceye giren sporcularımızı kutlamak isterim. Şampiyonaya 7 sporcu ile katılım gösteren Belediyespor haltercilerimiz ellerinden gelen tüm özveri ve gayreti gösterdiler. Şampiyonada bayanlar 75 kg da Dilek Aka, koparmada 72 kg silkmede 85 kg kaldırış yaparak toplamda 157 kiloyla Türkiye 2.cisi olurken, erkekler 69 kg da ise Ferhat Ali Yazıcı, koparmada 120 kg ve silkmede 153 kaldırarak toplamda 273 kiloyla Türkiye 3.cüsü oldu.”

Aktaş son olarak; “Şampiyonaya katılarak Türkiye derecesi kazanan halter branşındaki sporcularımızı yürekten kutlar, gençlerimizin elde ettikleri bu başarılardan dolayı son derece mutlu olduğumuzu belirtir, bundan sonra da sporcularımızın ulusal ve uluslararası arenada önemli başarılara imza atacağa temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.
Editör: Süper Kanal TV