Türk bisikletinin en başarılı isimlerinden Ahmet Örken, Milli Takım olarak yarışacakları 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda podyumda yer alabilmeyi hedefliyor. Alanya’da başlayan ilk etap öncesinde açıklamalarda bulunan Örken, Milli Takım olarak uzun zamandır bu yarışa hazırlandıklarını ve iyi bir hafta geçirmek istediklerini dile getirdi.

2017 yılının başından beri hazırlıklarını sürdürdüklerini vurgulayan 24 yaşındaki başarılı sporcu, “Burada, kendi ülkemizde Milli Takım olarak yarışacağımız için çok mutlu ve heyecanlıyım. Bir senedir bu yarışı bekliyoruz. Yıl içerisinde katıldığımız yarışlarda tüm amacımız Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na hazırlanabilmekti. İlk olarak Antalya’da yaptığımız kamplarla hazırlıklara başladık. Uzun kamplar boyunca üç ay sadece bir hafta evime gidebildim. Sonrasında Fas’ta katıldığımız yarıştaki başarılar özgüvenimizi yükseltti. Yıl boyunca fazlaca podyum yapmayı başardık takım olarak. Hırvatistan’da, Azerbaycan’da ve Çin’de başarılar elde ettik. Çin’deki 2HC kategorisi yarışta iki etap kazandım, bu zaferler kariyerimde bir üst seviyeye çıkmam için bana çok yardımcı oldu.” yorumunu yaptı.

“Kemer, Marmaris ve İzmir finişlerinde podyum kovalayacağım”

2011’de pist bisikletinde omnium branşında Avrupa U23 şampiyonu olarak bir ilke imza atan Ahmet Örken sprinterlere uygun etaplar barındıran Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda özellikle üç etapta podyum istiyor. Alanya’dan başlayan birinci etabın kendisine uygun olduğunu söyleyen Ahmet Örken “Finişe yakın tırmanışlar benim özelliklerime uyuyor çünkü yokuş tırmandıktan sonra sprint yapabiliyorum. Ama Tur’daki rakiplerim de genel olarak bu özelliğe sahip isimler. Eşit şartlarda bir yarış olacak. Bora Hansgrohe’den Sam Bennet çok formda, en büyük rakibim olacak. Geçtiğimiz hafta Andre Greipel ve Marcel Kittel gibi isimleri geçerek yarış kazandı. Turkuaz mayoyu üzerimde taşımak istiyorum. Marmaris ve İzmir’deki etaplarda da yine finiş öncesinde yokuşlar var, bana uygun etaplar olacak. Ama o yokuşları güçlü bir şekilde geçmem gerekiyor. Takımımın da yardımıyla podyum yapmayı istiyorum” dedi.

“Hayalim İtalya Bisiklet Turu’nda yarışmak”

Önümüzdeki sezondan itibaren profesyonel kıta takımlarından Israel Cycling Academy’de yarışacak olan Ahmet Örken, bu seviyede bir takımda mücadele eden ilk Türk bisikletçi olacak. Bu ekiple beraber gelecekte büyük turlarda start almayı hedeflediğini belirten Örken, “Bisiklette benim hayalim büyük turlarda yani İtalya, Fransa ve İspanya Bisiklet Turlarında mücadele edebilmek. Bu sporu yapmamdaki asıl amacım bu. Antrenmanlarımı hep bunun için yaptım. Israel Cycling Academy’ye imza atarak bu hayal yolundaki ilk adımı attığımı düşünüyorum. Artık yapmam gereken daha da çok çalışıp İtalya Bisiklet Turu kadrosunda yer alabilmek. Orada da sprint etaplarında podyumu zorlamak istiyorum” şeklinde konuştu.
Editör: Süper Kanal TV