MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştı.


Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''Ülkemiz uzun süreli bir siyasi cepheleşmeden sonra 15 Temmuz'da kanlı darbe girişimine maruz kalmıştır. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar geçen 4 ay 23 günlük sürede demokrasinin ilke usulleri ufalanmış yalan ve algı oyunları maalesef hakimiyet kurmuştur. Bu süre zarfında siyaset dağınık gelecek karanlık bir görüntü çizmiştir. Türkiye 1 Kasım'da derinleşen uzun süreli huzursuzluk dönemini henüz atlatabilmiş değildir. 15 Temmuz bu dönemi daha da derinleştirdi. Kavgayla mesafe alamayacağımız malumdur. Kutuplaşmayla Türkiye'nin hak ve hukukunu koruyamayız.

7 Haziran'dan sonra Türkiye'nin toparlanması için yol gösterdik, hata mı ettik? Ülke hükümetsiz kalmasın dedik çok şey mi istedik? CHP'nin kuyruk acısı ta buraya kadar dayanmaktadır. Milletimizin çıkarlarıyla uyuşmayan bir koalisyona sonu ölüm de olsa girmeyiz, giremeyiz. Dediler ki MHP AKP'nin önünü açtı. Bu çürük iddia sahipleri milli iradenin neye karar verdiğinin yabancısıdır. Ne yapsaydık sandıkta bulamadığımızı sokaklar da mı arasaydık? Biz yalnızca Türkiye'nin önünü açar düğümleri çözeriz. Başkası bizi ilgilendirmez. Biz yalnızca Türk milletinin yanında dururuz. Bunu çekemeyen kim varsa bizim de onunla hesabımız vardır. MHP kulislerin lobilerin çıkarcıların belirli bir zümre elit ve kaymak tabakanın değil Türk milletinin eseridir. 15 Temmuz FETÖ darbe kalkışması taşları yerinden oynatmıştır. Siyasi tükenmişlik hali darbeci teröristlere kapı araladı.

Hükümet gittikçe ağırlaşan FETÖ ile mücadele sürecinde hukukun temel ilkelerinden ayrılmamalıdır. Garsona, sıvacıya, ebe ve hemşireye kadar inen ama hala siyaset ayağına değmeyen üst mevkilere dokunmayan FETÖ ile mücadelenin bu gidişle inandırıcılığını kaybetmesi mümkündür.

İDAM TARTIŞMASI

Gördüğümüz kadarıyla Cumhurbaşkanı gönüllüdür. Başbakan ise toplumsal talep olduğunu iddia ederek bunu mümkün olabileceğini söylemiştir. MHP İmralı canisinin asılması konusunda mücadelesini gösterirken karşımızdaki gökyüzü koalisyonu bunu engellemişti. Bizim duruşumuz aynıdır aynı olmayan bizi dün eleştirenlerin bizim çizgimize gelmesidir. Madem milletimiz bunu istemektedir o halde fuzuli konuşmaya gerek yoktur. AKP hazırsa MHP dünden vardır. Sayın Başbakana diyorum ki gelin bu işi bitirelim. Teklifin TBMM'ye gelmesi halinde MHP Türk milletinin talep ve beklentileri doğrultusunda gereğini yapacaktır. AB komiserleri kendi işlerine baksın.''