Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, partisinin Bursa il kongresine katılmak için Ankara'dan Bursa'ya giderken İnegöl’de mola verdi. İl ve ilçe başkanları ve yöneticileri tarafından karşılan Kamalak, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Genel Başkan Mustafa Kamalak’ı, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca ve İl Yönetimi ile Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve Yönetim kurulu üyeleri tarafından NİL İnegöl Köftecisinde karşılandı.
 
Partisinin il kongresine gelmek üzere Bursa'ya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İnegöl ilçesinde parti yöneticileri tarafından karşılandı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kamalak, hükümetin iç ve dış politikasa yanlışlar yaptığını söyledi. Gömleğin ilk düğmesinin yanlış iliklenmesi halinde diğerlerinininde yanlış ilikleneceğini belirten Kamalak, "Mevcut iktidar ne yazık ki hem dış politikada hem iç siyasette gömleğinin ilk düğesini yanlış ilikledi. Bütün dostlarımız düşman haline geldi Türkiye'nin dış siyasette ve iç politikada 10 yıl öncesinden çok daha kötü. Türkiye hem içerde hemde dışarda kan kaybetmeye başladı. İçerde terörle ilgili olarak mesela dağdaki PKK'lar şehire indirildi. Şehirde ki KCK yapılanması diye bililen unsurlar büyük ölçüde cezaevindeydi serbest bırakıldı. İçerdeki PKK'lılar dışaraya gidecek' deniliyordu. Barış sürecinin temel şartıydı bu Ama ne yazık ki dışardakiler içeriye alındı. Üstelik, sanki kanuni muhteşem bir zaferden dönüyorlarmış gibi karşılandılar. Sonra Güneydoğu PKK'ya teslim edildi. 30 yıldır PKK'ya karşı silahlandırılan köy korucuları onların insaflarına bırakıldı. Yetmedi ordunun burnu sürtüldü, emniyet pasifize edildi." dedi

Türkiye'nin 6-7 yıl önce Suriye, Irak, İran, Libya ile ilişkilerinin çok daha düzgün olduğunu belirten Kamalak, "Bugün bunların hiç biriyle kardeşlikhane içinde değiliz hatta ilişkilerimiz düşman ilişkisine dönüşmüş vaziyette" dedi.

Editör: Süper Kanal TV