Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim tarihini 24 Haziran olarak açıkladı. Gözler İYİ Parti'ye çevrildi. İYİ Parti 24 Haziran'daki seçimlere katılabilecek mi? İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, konuya ilişkin açıklama yaptı. Çıray, "İYİ Parti seçimlere girmeye ilişkin bütün şartları karşılamıştır..." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çıkışının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, dün flaş bir iddiada bulundu. Katıldığı televizyon programında, 26 Ağustos 2018'de seçimin yapılması durumunda 1 Nisan'da büyük kurultayını yapan İyi Parti'nin seçime katılamayacağını öne süren Özel, "Bir partinin seçime katılabilmesi için 41 ilde örgütlenmesi lazım. Büyük kurultayının üzerinden en az 6 ay geçmesi lazım" ifadelerini kullandı.

AYTUN ÇIRAY: 10 HAZİRAN SONRASI GİREBİLİR
İyi Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, yaptığı açıklamada partilerinin seçime girmesinin önünde bir engel olmadığını söyledi.

Çıray, “İyi Parti kesinlikle seçimlere katılabiliyor. Hiçbir hukuki sıkıntı yok. Geçmişte buna benzer uygulamarda açıkça ortadır” ifadelerini kullandı. Çıray şunları söyledi:

"2820 sayılı kanunda gerekli bilgilere yer verilmiştir. İllerin en az yarısında oy verme gününden en az 6 ay evvel teşkilat kurmuş olması veya TBMM’de gurubu bulunması şarttır. Çok açık bir madde. Aynı hüküm aynı ifadelerle 298/14 fıkrasında tekrarlanmıştır. Aynı hüküm aynı ifadelerle 298/14 fıkrasında tekrarlanmıştır. İYİ Parti seçime katılma şartlarını eksiksiz yerine getirmiştir. Bu da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcışlığı’nın kayıtlarına geçmiştir yani tescillidir. Sonuç olarak 10 Haziran 2018 tarihinden itibaren İYİ Parti’nin yapılacak her seçime katılabileceği hukuken kesindir."