CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, İnegöl´e gelerek ilçe teşkilatının İnegöl ile alakalı sorunlarını dinledi.
Atatürk Bulvarı üzerinde İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar ve Yönetim kurulu üyeleri ile yürüyerek istişare eden Karabıyık, önemli açıklamalarda bulundu.

CHP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, “Genel Başkan Yardımcımızın bizi ziyaret etmesinden dolayı teşekkür ediyorum. İlçe örgütü olarak bizler genel merkeze İnegöl´ün tüm sorunlarını iletiyoruz. Sağ olsunlar bize destek oluyorlar. Genel Başkan Yardımcımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ise, “İnegöl´ün çok sorunu var. En kısa vadeli olanını söyleyeyim. Öğrenci yurdu sorunu vardı. İnegöl´deki üniversite öğrencilerden erkek öğrencilerin yurt sorunu vardı. Plan bütçe komisyonunda bunu dile getirdik. İnegöl´ün sorunları Türkiye´nin sorunlarıyla da örtüşüyor. Hava kirliliğine neden olan atık sorunu var. Sanayideki yollarla alakalı sorunlar var. Bunları görüyoruz ve çözüm üretmeye çalışıyoruz.” dedi.

Türkiye´nin dış politikasında da bir takım sıkıntıların olduğunu ifade eden Karabıyık, “Pazar kaybı sebebiyle de her sektör bundan etkilendi. Zannediyorum İnegöl´deki ihracatçımız bundan etkilendi. Türkiye´nin ekonomik sorunlarının yanı sıra bir takım siyasi sorunları da var. AK Parti iktidarının dış politikaya bakış açısını kabul etmek mümkün değil. Ekonomiye de zarar veriyor. İktidar partisi, CHP´nin projeleriyle iktidar oldu. Bu projelerdeki vaatleri de hızla yerine getirmeye çalışmalı. Bir çok madde ilgili komisyonda tartışılmadan meclise geliyor. Bunu eleştiriyoruz. Biz gerçek sorunları gerçek çözümler üretebilmek için çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız muhalefet şerhleriyle de konuyu gündeme getirerek bir takım yanlışlarında önüne geçiyoruz. Asgari ücretin hatalarını biz ortadan kaldırmaya çalıştık. Biz bir şey söylüyoruz önce olmaz diyorlar, yapılamaz diyorlar, sonra yapmaya kalkıyorlar. Vatandaşın penceresinden bakmaya devam edeceğiz.” Diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki açıklamalarından dolayı Türkiye genelinde AK Parti teşkilatları tarafından suç duyurusunda bulunulmasının sorulması üzerine Karabıyık, “Biz CHP´li vekiller olarak da Genel Başkanımız ve sözlerinin her zaman arkasındayız. Zannediyorum ona karşı bir tepki olarak AK Parti İl başkanlıkları tarafından başlatıla bir kampanya. Biz Cumhurbaşkanlığı makamına değil ama Cumhurbaşkanının tarafsız olmasını arzu ederdik. Çünkü Cumhurbaşkanı yemin etti. Bu yeminden dolayı tarafsız olması gerekiyor. Söylemlerinde siyasi olarak davranmaması gerekiyor. Sayın Genel Başkanımızın söylemi bu yöndedir. Cumhurbaşkanına yöneltilen bu cümlelerin özellikle bir demokrasi sürecinde, asla siyasette bir taraf olmaması gerektiği düşüncesiyle Genel Başkanımız söylemde bulundu.” İfadelerini kullandı.
Editör: Süper Kanal TV