Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Münbiç'te PKK PYD unsurlarının tamamının çıkması için son kez çağrı yaptı ve ekledi: Çıkmazlarsa orayı temizleyeceğiz
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Münbiç'teki PKK unsurları için yaptığı açıklamanın ilgili bölümü:

(...) Bu arada PYD ve YPG... Onlara karşı da gerekli mücadele veriliyor. Şimdi Münbiç'ee doğru. Bizim şu anda Halep'le bir sorunumuz yok ama itirazlarımız var. Putin'le görüştüm. Halep halkını huzura kavuşturalım dedim. Halep, Haleplilerindir. Halep'in üzerinde bir hesaba girmek doğru olmaz. Bizim Halep ile kültürel bağlarımız var. Orada bir şey olursa o insanlar Gaziantep'e, Kilis'e gelecek.

MÜNBİÇ'İ PYD'DEN TEMİZLEYECEĞİZ

Biz bütün terör örgütleriyle mücadelemizi sürdüreceğiz. Terör koridorunu biraz aşağıdan da olsa kurma gayretindeler. Münbiç'i PYD'den temizlemeye kararlıyız. Biz ABD'li dostlarımıza söylüyoruz. DEAŞ ile gelin beraber mücadele edelim. Terör örgütünün yanında neden olalım. El Nusra'da DEAŞ ile mücadele ediyor. Ona neden terör örgütü diyorsunuz? Senin teröristin kötü benim ki iyi olamaz. Türkiye'nin gözünde hepsi biran önce kafaları ezilmesi gereken terör örgütleridir. Musul ve Kerkük'teki kardeşlerimizi yalnız bırakamayız.

DEAŞ, İslam'ın Sunnilik yorumunu istismar ederek insanları katletmektedir. Değerli kardeşlerim Türkiye hem Suriye'de hem Irak'ta varolmak için geçerli her türlü sebepe sahiptir.
Editör: Süper Kanal TV