Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya'da AK Parti İl Başkanlığı toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısına cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda IMF'ye Türkiye'nin borcu var mı? Yok. Neyi konuşuyorsun sen hala, hangi erken seçim? Bunlarla sen halkı aldatamazsın. Demokrasilerde zaman bellidir, vakit gelir çıkarsın, seçimi yaparsın. Sen şimdi ey Kılıçdaroğlu, çalış da 2019'un Mart'ına hazırlan" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

"Türkiye, güvenlikten ekonomiye her alanda tarihinin en önemli imtihanlarından birini veriyor. Bu süreçte en büyük üzüntülerimizden biri, Türkiye'nin anamuhalefet gibi demokrasilerde çok önemli görevler üstlenen bir makamının adeta boş durumda olmasıdır. Türkiye'de anamuhalefet yok biliyor musunuz? Halbuki bir anamuhalefet olsa demokrasi mücadelemiz çok daha güçlü olacaktır."

"Bu şahıs demokratlıktan bahsediyor. Senden demokrat olmaz, senden olsa olsa darbecilere şakşakçı olur, başka bir şey olmaz." 

"Erken seçim diyen bu zatın seçim karnesine bakıyoruz, 2009 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmuş, kaybetmiş. Hadi seçime gidelim desek inanın kaçacak delik arar. Türkiye'de seçimden korkmayan bir parti varsa o da AK Parti'dir."