Günlerdir konuşulan istifa dün netlik kazandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altep son yaptığı projenin açılışı yaptıktan sonra istifasını açıkladı. Şimdi gözler yeni başkanının kim olacağına çevirildi. Altepenin yerine  Büyükşehir'in 1'inci Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, meclis tarafından yeni başkan seçilene kadar Büyükşehir Belediye Başkanlığına vekalet edecek.

YENİ BAŞKAN GÖREVE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Alınan bilgilere göre yeni başkanın göreve önümüzdeki salı günü başlayacağını öğrenildi Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün Pazartesi yapacağı çağrının ardından önümüzdeki salı toplanması bekleniyor. 

YENİ BAŞKAN KİM OLACAK?

Kulislerinde yeni büyükşehir belediye başkanının kim olacağına dair konuşulan isimlerden öne çıkan iki isim var bunlardan biri Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bir diğeri ise İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş. 

Ancak Aktaş geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında böyle bir düşüncesinin olmadığını söylemişti. Fakat mevcut 2019 yılında yapılacak olan seçimlerde tekrar aday gösterilmesi durumunda Aktaş, şimdi gelecek teklife sıcak baktığı illeri sürülüyor. 

Bir diğer isim ise yıldırım belediye başkanı ismail Hakkı Edebali. Mevcut başkan Altepenin istifa etmeden önce Ak parti genel merkezi tarafından Ankara'ya çağrıldığı illeri sürülüyor. Yapılan görüşmelerde göreve kendisinin getirileceği söylendiği iddia edildi. YENİ BAŞKAN GÖREVE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

AK Parti'ye yakın kaynaklar yeni başkanın göreve önümüzdeki salı günü başlayacağını bildirdi. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün Pazartesi yapacağı çağrının ardından önümüzdeki salı toplanması bekleniyor. 

EDEBALİ VE AKTAŞ'IN İSİMLERİ ÖN PLANDA!

AK Parti kulislerinde yeni büyükşehir belediye başkanının kim olacağına dair konuşulan isimlerden öne çıkan kişi İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş. Aktaş'ın İnegöllü il başkanıyla uyumlu bir çalışma sürdüreceği konuşulurken Aktaş'ın diğer adaylara nazaran kamuoyunda yıpranmamış isim olması da kendisini bir adım öne çıkarıyor. 

AK Parti'ye yakın kaynaklar, önümüzdeki yerel seçimde Aktaş büyükşehir belediye başkanlığında düşünülmezse şu an göreve getirilmez bilgisini de paylaştı. Bu durumda mevcut meclis üyelerinden birinin geçiş sürecinde başkanlığı üstlenmesi, 2019'da ise yeni adayla seçime girilmesi olasılığı da seçenekler arasında. 

Başkanlık için yoğun kulis faaliyetleri yürüttüğü öne sürülen bir diğer isimse Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali. 

Altepe'nin yıpratılması sürecinde rol aldığı iddia edilen Edebali'nin kamuoyunda tartışmalı bir isim olmasının adaylık ihtimalini zayıflattığı da öne sürüldü. 

Gelmesi biraz düşük olan bir diğer isim ise osmangazi belediye başkanı Mustafa Dündar.

KAYNAK: SÜPERKANALTV.COM