GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Ankara’daki patlamadan sonra gümrük kapılarında tedbirlerin yoğunlaştırılacağını söyledi.
Bursa'ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’yi, İnegöl- Bursa karayolunun Ümitalan Köyü girişinde Bursa Malatyalılar Derneği üyeleri karşıladı. Dernek Başkanı Murat Yıldırım, hemşehrileri olan Bakan'a çiçek verdi. Burada basın mensuplarının Ankara’daki patlamaya ilişkin sorularını da yanıtlayan Tüfenkçi, "Ankara'daki saldırıyı lanetliyorum. Bu vahşi saldırı neticesinde Türkiye'yi Suriyelileştirmeye çalışan, Ortadoğu bataklığının içine çekmeye çalışan, terör örgütlerine fırsat vermeyecektir. Terör saldırısı ile kimlerin kimlerle işbirliği yaptığı, arkalarında hangi devletlerin istihbarat örgütlerinin olduğu da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak terörün istediği korkuyu yenerek birbirimize, kardeşlik içerisinde sarılarak ülkemizin birlik ve beraberliğini, istikrarını koruyacağız" dedi. 
Bakan Tüfençki, "Bütün dünya da şunu bilmeli ki, bu milletin mayasında korkuya veya teröre pes edecek bir anlayış yoktur. Gerek Kurtuluş Savaşı'nda gerek ondan sonraki terör olaylarında birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek daha da güçlendik. Ben terör olayları nedeniyle hayatlarını kaybeden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum, yakınlarına sabırlar diliyorum" diye konuştu.
Ankara'daki patlamanın faili olduğu iddia edilen saldırganın Kobani’deki olaylarının ardından Türkiye'ye geldiği şeklindeki soruyu da yanıtlayan Tüfenkçi, şöyle devam etti:
"Kobani'den 197 bin göç alındı. Bunların bir kısmını kapılardan aldık, bir kısmını da sınır geçişleri ile aldık. Biz her zaman kapılarda çok ciddi ve son teknolojilerle önlem alıyoruz. Yüz tanıma sistemi, parmak izleri ile karbonmonoksit izleri ile X ray cihazları ile son teknoloji kapılarımıza kullanıyoruz. Bundan sonra da kapılarda tedbirlerimizi yoğunlaştıracağız. Yarın da Kilis’e giderek Öncüpınar Sınır Kapısı'nda gerekli talimatlarımızı ve uygulamalarımızı gözden geçireceğiz Esasında kapılardan çok sınırlardaki sıkıntılardan dolayı kontrolsüz geçişler var ama Türkiye büyük bir ülkedir ve bunun altından kalkabilecek bir yapıdadır" dedi.
Editör: Süper Kanal TV