Ankara'nın yeni belediye başkanı AK Parti'nin adayı Mustafa Tuna oldu.

Melih Gökçek'in istifasının ardından Ankara Büyüksehir Belediye Başkanlığı için Belediye Meclisi'nde seçim yapıldı. 

AK Parti'nin aday gösterdiği Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, 136 oyun 104'ünü alarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 

Tuna seçimlerin ardından yaptığı kısa açıklamada, "Sizlerin desteklerini her zaman yanımda göreceğime inanıyorum. Bana olan güveninize layık olmaya çalışacağım" diye konuştu.

MUSTAFA TUNA KİMDİR?

1957 yılında Şarkışla'ra doğan Tuna, 1980 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. 1982 yılında, İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nden Yüksek Mühendis unvanı aldı. 

Tuna'ya 1998 yılında, Su Kirlenmesi ve Kontrolü Bilim Dalında Üniversitelerarası Kurul tarafından doçent unvanı verildi.

Tuna, özel sektördeki uygulama çalışmalarına paralel olarak, çevre teknolojisi, altyapı planlaması ve mühendislik ekonomisi alanlarında da akademik çalışmalarını sürdürdü.

İTÜ Mezunları Eğitim Vakfının kurucu başkanı olan Mustafa Tuna, İnşaat Mühendisleri Odası üyesi, Su Kirlenmesi Araştırmaları ve Kontrolü Türk Milli Komitesi üyesi.

2002 - 2007 yılları arasında Ankara Milletvekili olarak görev yapan Tuna,  29 Mart 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Sincan Belediye Başkanlığı'na seçildi.