AK Parti Mayıs ayında kongreye gitme kararı aldı. CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında son dakika bilgisi olarak AK Parti'nin kongreye gideceğini açıkladı.

"AK PARTİ MAYISTA KONGREYE GİDİYOR"

Hande Fırat, CNN Türk ekranlarında "Son dakika bilgisidir. İlk edindiğim bilgiler çercevesinde AK Parti kongreye gidiyor" dedi. Fırat, kongrenin mayısın son haftası olabileceğini duyurdu.


SELVİ: KONGRE RAMAZAN'DAN ÖNCE, DAVUTOĞLU ADAY OLMAYACAK

Tarafsız Bölge programında konuşan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi de, Hande Fırat'ın iddiasına katılarak kendisine gelen bilgilerde de kongreye gidildiğini söyledi. Selvi, "Ramazan ayından önce kongreye gitme noktasında karar alındığı duyumlarım var. Başbakan Davutoğlu yarın açıklayacak ancak aday olmayacak. Bunu kendisi açıklayıncaya kadar bilemeyiz tabii ki ancak bu görüş ayrılığının kongreye gidilmeden çözülemeyeceğinin ortak kararına varılmış."

DAVUTOĞLU MKY'YI TOPLAYACAK, BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Beştepe'de gerçekleştirdiği 1.5 saatlik zirve sonrası Başbakan Davutoğlu yarın saat 11:00'de AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşecek MYK toplantısı sonrası bir basın toplantısı düzenleyecek.

BEŞTEPE'DE BAŞ BAŞA ZİRVE

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Ahmet Davutoğlu, yaklaşık 1 saat 40 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. Kritik olarak nitelendirilen görüşmenin ardından yazılı bir açıklama gelmezken Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan kısa bilgilendirmede görüşme 'olağan' olarak nitelendirildi ve bir açıklama yapılmayacağı belirtildi.


BAŞBAKAN 21 AYDIR GÖREVDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın isimlerden olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 21 aydır görevde. Davutoğlu ve Erdoğan'ın Suriye, Mısır, paralel yapı konularında tam bir fikir birliği içinde olduklarını biliniyordu. Hatta Erdoğan'ın Davutoğlu'nu Başbakan olarak seçmesinde bu fikir birliği de en önemli etken olduğu yorumları yapılmıştı.

Editör: Süper Kanal TV