Cumhurbaşkanı adaylarının TRT'de yapacağı propaganda konuşması sıralaması belli oldu.

Yüksek Seçim Kurulunda yapılan kura çekimine göre; 17 Haziran Pazar günü ilk konuşmayı Vatan partisi lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek yapacak. 

Propaganda konuşmalarında ikinci sıra Recep Tayyip Erdoğan'ın, üçüncü sıra Selahattin Demirtaş'ın, dördüncü sıra Temel Karamollaoğlu'nun, beşinci sıra ise Meral Akşener'in olacak. Muharrem İnce, propaganda konuşması yapmak üzere YSK'ya başvurmadığı için TRT ekranında propaganda konuşaması yapamayacak.

Cumhurbaşkanı adaylarının 23 Haziran Cumartesi günü yapacakları konuşmalarda ilk sıra Temel Karamollaoğlu'nun, ikinci sıra Meral Akşener'in, üçün sıra Recep Tayyip Erdoğan'ın, dördüncü sıra Doğu Perinçek'in, beşinci sıra ise Selahattin Demirtaş'ın olacak.

Demirtaş için TRT'nin Oran'daki stüdyolarında bant çekimi yapılacak.

Konuşmalarda, Türk bayrağı ve konuşmayı yapan kişi dışında hiçbir görüntüye yer verilmeyecek.

YSK tarafından siyasi partilerin yapacakları propaganda konuşmaları da kurayla belirlendi. Bu kuraya göre ise 17 Haziran'da sırasıyla Saadet Partisi, MHP, İYİ Parti, HDP, CHP, HÜDAPAR, AKP ve Vatan Partisi temsilcileri, 23 Haziran'da ise Vatan Partisi, İYİ Parti, AKP, HDP, CHP, HÜDAPAR, Saadet Partisi ve MHP temsilcileri konuşacak.

Mecliste grubu bulunan AKP, CHP, MHP ve HDP 18-19-20 ve 21 Haziran tarihlerinde ilave propaganda sürelerini de kullanacaklar.

 

Editör: Süper Kanal TV