Olimpiyatlar için Kenya’nın İten şehrinde 2 yıldır milli takımla birlikte hazırlıklarını sürdüren genç atlet, futbola verilen desteğin kendilerine de verilmesini istiyor. Kenya’daki milli takım kampında moral ve motivasyon olarak üst seviyede olduğunu belirten Üzeyir Söylemez, olimpiyatlara katılan ilk İnegöllü ve Bursalı atlet olduğunu kaydetti.
Üzeyir Söylemez yaptığı açıklamada şunları söyledi : ”İnegöl’den böyle bir değer çıktı, bu değere İnegöl ve Bursa’daki kurum ve kuruluşların destek olması lazım. Sponsor konusunda büyük sıkıntı çekiyorum. Ben maraton koşucusuyum. Maraton büyük güç ve çaba sarf edilen bir yarışma dalı, 2016 yılında dünya üniversiteler kros şampiyonasında 3. Oldum. 25 kez milli takıma girdim. Tokyo olimpiyatları benim ve Türkiye için çok önemli bir organizasyon, şuan Kenyada olimpiyatlara hazırlanıyorum. Dediğim gibi futbola verilen desteğin 4-1 bana verilse ben daha başarılı olurum. Ama maalesef ülkemiz yatıp kalkıp futbolla istişare ediyor. Buda benim gibi bütün atletizm dalında yarışan arkadaşlarımı üzüyor ”dedi.
Ağustos ayında Japonya’nın Tokyo şehrinde yapılacak olan olimpiyat oyunlarında ülkemiz temsil edecek olan milli atlet Üzeyir Söylemez, sözlerine şöyle devam etti;
“Bursa ve İnegöl tarihinde ilk olacak olan bu zorlu yolculukta maalesef arkamda federasyondan başka hiç bir destekçim yok. Ülkeme madalya kazandırmak istiyorum, sponsor konusunda ciddi sıkıntı yaşıyorum. Rakip ülke sporcularına baktığımda hepsinin arkasında ciddi sponsorlar var . Önümüzdeki ay İspanya’da Barselona maratonun da yarışacağım, burada güclü Afrikalı ve Avrupalı sporcular arasında madalya adayı olarak gösteriliyorum. Hedefim Tokyo olimpiyatlarında ülkemi en iyi şekilde temsil edip madalya ile dönmektir ”diye konuştu.