İnegöl'de çiftçilerin tarımsal alanda kullandığı zirai ilaçların kutuları,çevreye rastgele ve  bilinçsizce atılması tepkilere neden oluyor. Bir arazide kullanılan ilaç kutuları inegöl'de farklı böyle bırakıldı. Yaşanan bu olaya duyarsız kalmayan İnegöllü Çevre Gönüllüsü  Bekir Hamlakay, kendi sosyal medya hesabında bunları paylaşarak tepki gösterdi.

Hamlakay yaptığı açıklamada şunları söyledi. İlçemiz bir tarım bölgesi ,dolayısıyla sebze ve meyvelere atılan ilaçlar çok kullanılıyor bu nedenle çevremize rastgele atılan binlerce kutu plastik çevremizi ve doğamızı kirletiyor... Bu arada bazı vatandaşlar yakmak şartıyla yok ettiklerini zannettikleri atıklar çevreyi ve havayı kirlettiklerinin farkında olmadıklarını görüyorum.

Sonuç olarak her nedense İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Ziraat Başkanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü çevremize rastgele atılan ve çevremizi kirleten bu tarım ilaç atıklarının geri dönüşümü hususunda hiç bir çalışma yapmadıklarını görüyor ve üzülüyorum. Bu konunun yetkililer tarafından gündeme getirilmesi ve bir an önce çalışma yapılması gerekiyor.

Editör: Süper Kanal TV