Aktaş, yayımladığı mesajda, Türk Milletinin yedi düvele karşı tek yürek, tek millet olarak yeni bir diriliş örneği sergileyerek destan yazdığı 30 Ağustos Zafer Bayramının 95. Yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın onur ve sevincini tüm ülkenin hep birlikte yaşadığını ifade etti.


YEDİ DÜVELE KARŞI DESTAN YAZILAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI
Türk Milletinin yedi düvele karşı destan yazdığı 30 Ağustos Zafer Bayramı hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “ Geçmişi büyük zaferler ile dolu, tarih sahnesinde var olduğu günden beri bağımsızlığı ile tüm dünyaya örnek olmuş yüce Türk milletinin ve kahraman ordumuzun, vatan topraklarımızı istilaya ve milletimizi tarih sahnesinden silmeye kalkışan iç ve dış mihraklara karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığı Büyük Zafer’in 95’inci yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. 26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt Meydan Muharebesi neticesinde kazanılan zaferle Anadolu’nun Türk yurdu olduğu kesinlik kazanmış, 1000 yıldır bu topraklarda var olan Türk Milleti her açıdan Anadolu’yu ebedi bir yurdu haline getirmeyi başarmıştır. Bizi bu topraklarda istemeyen ve yok etmek için ellerinden geleni ardına koymayan şer odakları son darbeyi bizlere vurmak için Anadolu’yu istila etme cüretini göstermişlerdir. Türk milleti kadını, çocuğu, yaşlısı, genciyle bir bütün olarak bu işgale dur demiş ve 26 Ağustos 1922 günü başlatılan Başkomutan Meydan Muharebesi, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlandırılarak devletimizin yeniden inşa süreci başlatılmış ve ilelebet payidar kalacak yeni Türk devletinin, genç Türk Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırılmıştır” şeklinde konuştu.
BÜYÜK ZAFERİ KUTLAMANIN HEYECANI VE GURURUNU YAŞIYORUZ
95 yıl önce Türk milleti tarih sayfalarına kahramanlık destanlarından birini daha altın harflerle yazdırdığını ifade eden Aktaş, "30 Ağustos; Türk Milletinin tarihinde dönüm noktası sayılacak savaşların kazanıldığı şanlı zaferin bayramıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutanlığında kazanılan ve Kurtuluş savaşımızın en önemli destanlarından biri olan bu büyük zaferin 95. yıl dönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Türk milleti ve Ordumuz; 30 Ağustos Zaferi'yle her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bin yıllık vatanımızı parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermiştir. Başkomutan Atatürk liderliğinde 30 Ağustos 1922'de kazanılan bu zafer, Anadolu'nun ebedi Türk yurdu olmasını sağlamıştır. Bu zafer tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde işgalci güçlere unutulmayan bir ders vererek Türk Milletinin hiçbir şeklide bağımsızlığından ödün vermeyeceğini; sonsuza kadar var olacağını bütün dünyaya duyurmuştur” diye konuştu.
“BİZE DÜŞEN GÖREV, YİĞİT KAHRAMANLARIMIZA LAYIK OLABİLMEK”
Bugün Kurtuluş Savaşı’nda o asil ruha en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemlerden birini yaşıyoruz diyen Aktaş, “ Bir ve beraber olmanın önemini daha fazla anladığımız günleri yaşıyoruz. Dün Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da yan yana karşımıza dikilen zihniyet, bugün ihanet şebekeleri vasıtası ile emellerini gerçekleştirmeye çalışırken, bize düşen görev, yiğit kahramanlarımıza layık olabilmek. Unutulmamalıdır ki; her karış toprağı şehit kanıyla ıslanan bu topraklar kolay kazanılmadı ve kaybedilmeyecek” ifadelerine yer verdi.

Aktaş son olarak, “Kutlu zaferin bu mutlu yıldönümünde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yılında, bir kez daha yüce milletimizi ve kahraman ordumuzu kutluyor; bizlere asırlarca hafızalarımızdan silinmeyecek bir destan ve Tek Yürek olma bilincini emanet eden başta büyük zaferin büyük kumandanı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazi ve aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum” dedi.