İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tam kapanma uygulanan günlerde de denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Halk sağlığının korunması adına 170 işyerine yapılan denetimlerde 28 işyerine ruhsata aykırı faaliyet, fiyat tarifesi bulundurmamak ve eksik gramaj ihlallerinden cezai işlem uygulandı.

Halk sağlığının korunması adına 7/24 esasıyla görevinin başında olan İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tüm kısıtlamalarda olduğu gibi tam kapanma sürecinde de denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Pazartesi günü itibariyle 12 ayrı ekiple sahaya inen İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 170 ekmek fırını ile unlu mamuller işyerini denetledi.

28 İŞYERİNE CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Zabıta Müdürlüğü’nden denetimlere ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hafta içerisinde 24 zabıta personelinden oluşan 12 ayrı ekiple 1 günde şehrin muhtelif yerlerinde hizmet veren 66 ekmek fırını ve 104 unlu mamuller işyeri olmak üzere toplam 170 işyeri denetlendi. Yapılan denetimlerde; işyeri açma ve çalışma belgesi, fiyat tarifesi, genel temizlik hususları, personel temizliği, uyarıcı levhalar, yaya yolu işgali, gramaj, ruhsata aykırı faaliyette bulunup bulunulmadığı ve covid-19 tedbirlerine uyulması gibi konular incelendi. Denetimler sonucunda 28 işyerine ruhsata aykırı faaliyet, fiyat tarifesi bulundurmamak ve eksik gramaj ihlallerinden cezai işlem uygulandığı açıklandı. Halk sağlığının korunması adına tüm gıda satış ve üretimi yapılan işyerlerine yönelik bu ve benzeri denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecektir.”