Halk sağlığını öncelik tutarak dönem dönem muhtelif iş kollarına yönelik denetimler gerçekleştiren Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler son olarak seyyar olarak karpuz ve kavun satışı yapan satıcıları mercek altına aldı. Yapılan kontrollerde 3500 kg karpuz ve kavuna el konularak söz konusu seyyar satıcılar faaliyetlerinden men edilirken, kendilerine pazar yerlerindeki yönetmeliğe aykırı davranışlardan dolayı cezai işlem de yapıldı.

“SEMT PAZARLARINDA İLÇE HALKIMIZ GÖNÜL RAHATLIĞI İLE ALIŞVERİŞLERİNİ YAPIYOR”
Karpuz ve kavun satan seyyar satıcılara yönelik yapılan uygulama hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Bilindiği üzere muhtelif mahallelerde vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak ve bu alanda oluşan talebe cevap vermek amacıyla semt pazarları kurulmaktadır. Halkımızda kurulan bu semt pazarlarından gönül rahatlığı ile alışverişlerini yapmaktadır. Kurulan bu semt pazarlar belirli bir kural çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmektedir” diye konuştu.

SEYYAR SATICILARA MÜSAADE EDİLMEYECEK
Maalesef son günlerde ilçemizde kurulan pazar yerlerinde kendisine tahsis edilen bir pazar yeri olmadığı halde pazarın düzen, nizam ve intizamını bozacak şekilde sergi açmak suretiyle satış yapan seyyar satıcıların tespit edildiğini belirten Taban, “Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz seyyar olarak satış yapan bu kişilere gerekli uyarı, ikaz ve yasal işlemleri uygulamıştır. Ancak buna rağmen yapılan denetimler neticesinde özellikle bazı seyyar satıcıların ısrarla aynı ihlalleri yapmaya devam ettikleri görülmüştür” dedi.
3500 KG KARPUZ VE KAVUNA EL KONULDU
Zabıta müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapılan kontrollerde pazar yerlerinde yeri olmadığı halde sergi açan seyyar satıcılara müdahale edilerek ürünlerine el konulmuş ve kendilerine gerekli yasal işlem yapılmıştır diyen Taban, “ Yapılan uygulamada 3500 kg karpuz ve kavuna el konularak söz konusu seyyar satıcılar faaliyetlerinden men edilmiştir. Ayrıca kendilerine cezai işlem de uygulanmıştır.”
KURALLARA UYALIM
Pazar yerleri hakkındaki yönetmelik gereği ve semt pazarlarının nizam ve intizamını sağlamak, vatandaşların rahat ve huzurlu bir alışveriş yapmalarını temin etmek için belediye olarak bu ve benzeri uygulamalara aralıksız devam edeceklerini belirten Taban, “Zabıtamız 7/24 görevinin başında. Halkımızın huzur, esenlik ve sağlığı noktasında denetimlere aralıksız devam edeceğiz. Bu noktada semt pazarlarında sergi açan esnafımızın bu anlamda herhangi bir cezai yaptırımla karşılaşmamak ve bir mağduriyet yaşamamak için özellikle çok sık karşılaşılan Pazar yeri çizgilerine riayet etmeme, çığırtkanlık ve fiyat etiketleri gibi konularda kurallara uygun olarak hareket etmelerini kendilerinden istirham ediyoruz” dedi.

Taban son olarak, “Bu vesile ile bir kez daha belirtmek isterim ki; Pazarcı esnafımızın kurallara uyarak hizmet vermesinin yanında pazarlarımızın rahat ve güvenli bir alışveriş mekanı olmasını sağlamakta herkesin hassasiyet göstermesi gereken bir durum. Bunun yanında halk sağlığını tehlikeye atan ve kurallara uymayan her kim varsa belediyemizin görevli zabıta personeline bildirerek meydana gelen olumsuzluğu el birliği ile ortadan kaldırmanın da bir vatandaşlık görevi olduğunu unutmayalım. Son olarak İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimizin ilçe halkının sağlığını ön plana alarak bu tür denetimlere devam edeceğini buradan bir kez daha hatırlatır, sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.
Editör: Süper Kanal TV