Burası İnegöl'e yaklaşık 7 kilo metre uzaklıkta olan sarıpınar mahallesi. 63 yaşındaki Zeki Aydan yaşadığı bazı sorunlar nedeniyle ormanlık alanda yapay mağarada yaşam mücadelesi veriyor. Geçen sene Ağustos ayından bu yana burada tek başına yaşayan yaşlı adamın Devletten tek isteği ise bir konteyner ev. Tüm yaşamını burada sürdüren Aydan'a ilk yardım eli İHH İnegöl ekibinden geldi. Yaşlı adamın ihtiyaçlarını karşılayan İHH İnegöl ekibi gereken yardımların yapılması için seferber oldu.


  Konuyla ilgili açıklama yapan İHH İnegöl Başkanı İlhan Tatlı Zeki amcamız aylardır bu gördüğünüz yerde yaşam mücadelesi veriyor. Bizlere gelen ihbar üzerine gelip yerinde gördük ilk etap yiyecek ihtiyaçlarını karşıladık. Şimdi amcamız için gereken yardımların yapılması için girişimlerde bulunuyoruz. Gerçekten burada yaşamak çok zor kimsesi yok yaşadığı bazı sorunlar nedeniyle hayata küserek buraya yerleşmiş. Bir kışı burada geçirmiş aylardır doğru düzgün banyonu bile yapmıyor. Bizleri gördüğünde çok mutlu oldu.


  Yaklaşık 8 aydır burada yaşadığını söyleyen Zeki Aydan ise bazı yaşadığım sorunlar nedeniyle buraya gelmek zorunda kaldım. Bir evim vardı onuda mecburen sattım kimsem yok yalnız tek başıma yaşıyorum. Ben devletimizden bana sadece buraya bir konteyner ev yapmasını istiyorum başkada bir şey istemiyorum. Gereken tüm ihtiyaçlarımız kendim Allah izniyle karşılarım. Burada kalmaktan korkmuyorum alıştım artık. İHH ekibi olmasaydı belki benim sesimi kimse duymayacaktı. Ben onlara da çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun bana sahip çıktılar.

Editör: Süper Kanal TV