Yeniceköy Mahallesinde kurulması planlanan MOBESE merkezi için adımlar atılmaya devam ediyor. Jandarma Komutanlığının önerisi üzerine harekete geçilirken, 14 ayrı noktada 33 kamerayla kurulumu ve MOBESE merkezi oluşturulması için maddi destek sağlayan İnegöl Belediyesi ve Yenice Organize Sanayi Bölgesi ile Jandarma Komutanlığı arasında protokol imzalandı.

YENİCE ÖZEL BİR BÖLGEMİZ
İmza töreni bugün 11.00’da Yenice Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Jandarma Komutanı Binbaşı Ferruh Maden ve Yenice OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nedim İncebay’ın katıldığı imza töreninde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “Yenice Organize Sanayi Bölgemizdeyiz. Burada Yeniceköy Mahallemize kurulacak MOBESE ile ilgili protokol için bir aradayız. Protokolü imza altına alıyoruz. Şehrimiz biliyorsunuz güçlü bir sanayi şehri. Bu organizasyonlardan bir tanesi de Yenice bölgemizde mukim. Dolayısıyla burada yaklaşık 700 dönüm alan üzerinde güçlü bir OSB var. 34 faal firmamız var ve 2500 kişilik de istihdam gücü oluşturulmuş durumda. Ancak tabi bölge nüfusu olarak ele aldığımızda yaklaşık 165 bin civarı bir nüfusa sahip bölgemiz Yenice. Havasıyla, suyuyla, sanayisiyle, tarımıyla, turizmiyle aslında çok özel bir bölgede bulunuyoruz” dedi.

MOBESE KURULUMUNU İNEGÖL BELEDİYESİ VE OSB YÖNETİMİ İLE İŞADAMLARI KARŞILAYACAK
Bölgede daha güçlü bir denetim ağı için MOBESE kurulması adına adımlar atıldığını ifade eden Taban, “Burada kolluk gücü olarak da jandarma kuvvetlerimiz, polis teşkilatımız en güzel şekilde hizmet veriyorlar. Daha güçlü bir denetim ağını bu bölgede yaygınlaştırabilmek adına da MOBESE kurulmasıyla ilgili bir çalışma başlatıldı. Çalışmanın aslında büyük bir bölümünü Yenice OSB yönetimimiz ve işadamlarımız üstleniyor. Bir bölümünü de İnegöl Belediyesi olarak bizler karşılayacağız. Nihayetinde bu sistem kurulduğunda Jandarma Komutanlığımız bunun sevk ve idaresini yapacak. Bölgemizde özellikle denetim daha aktif ve her an gerçekleşmiş olacak” diye konuştu.

14 NOKTAYA 33 KAMERA
Başkan Taban, 14 ayrı noktada 33 ayrı kamera kurulumu gerçekleştirileceğini de ifade ederek şöyle konuştu: “İnşallah yıl boyunca bunlar jandarma merkezimizden takip edilecek. Ben yapılan çalışmanın öncelikle burada yaşayan sakinlerimize, işadamlarımıza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu çalışma jandarmamızın elini de rahatlatacaktır. Bölgenin huzuru açısından da önemli. İşadamlarımıza da bu anlamda teşekkür ediyorum. Şehrini seven insanlar, ülkesini düşünen ve üreten insanlar olarak katkı vermeye devam ediyorlar.”

KENDİMİZE BORÇ BİLİYORUZ
Yenice Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nedim İncebay ise “Bulunduğumuz organize sanayi bölgesi, eski belde olan ve Büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşen büyük bir mahalle. Biz de burada ikamet etmekteyiz. Haliyle buranın olumlu olumsuz her şeyi ile ilgilenmeyi de kendimize borç biliyoruz. Komutanımızdan da böyle bir talep geldi. Bizde değerlendirdik ve yönetimimiz uygun gördü. Maddi ve manevi olarak destekte bulunduk. Aynı zamanda burada fabrika sahibi olan arkadaşlarımız kendileri bireysel olarak da destek verdiler. Göl İplik Erdoğan Şerement Beye, Eskapet firmasına, Uludağ Gazoz firmasına, Mobipa firması Hasan Çağlayan’a, İberba Mobilya Ertekin Uz Beye teşekkür ediyorum. Yenice mahallemize ve organize sanayi bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından karşılıklı imzalar atılarak protokol hayata geçirildi.