İnegöl Yenice 19 Mayıs Ortaokulu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğinde gerçekleştirilen Bilim Fuarı izlenime açıldı. İki gün açık kalacak olan fuar da 36 proje sergilendi. İnegöl´de projeleri kabul gören 12 okul arasına giren 19 Mayıs Ortaokulu öğrencilerinin buluşları, protokol üyelerinin beğenisini kazandı.

Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen fuar açılışına Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Uğur Baş, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, bazı okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

36 BULUŞ SERGİLENDİ

Açılış töreninde konuşan 19 Mayıs Ortaokulu Müdürü Musa Oktar, “TÜBİTAK‘ın Desteğiyle düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. 28 öğretmenle 386 öğrenciye eğitim hizmeti veriyoruz. Biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalara atılacak büyük imzaların ilk basamağı olduğuna inanıyorum. Açılışını yapacağımız bilim fuarındaki çalışmalar; öğrencilerimizin fikirleriyle, danışman öğretmenlerimizin bilgi tecrübe ve destekleriyle hayat bulmuştur. İki gün boyunca bilim fuarında sergileyeceğimiz 36 çalışmada 15 öğretmenimiz ve 71 öğrencimizin çalışması vardır. TEOG sınavlarından dolayı bu çalışmalarda son sınıf öğrencilerimiz yerine ağırlıklı olarak 6. ve 7.sınıflardan oluştuğunu da belirtmek isteriz. Bugün burada ki organizasyonda istisnasız tüm kadromuzun ve öğrencilerimizin çoğunun emeği bulunduğunu belirtmek isterim. Onlarca öğrenci velimizin de desteğinin olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Proje koordinatörümüz Yakup Aytekin´e ve tüm öğretmenlerime sizlerin huzurunda ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum. Okulumuz ilk imarından bu yana fiziksel olarak dezavantajlı konumundan dolayı imajının da olumsuz olduğunu bilerek eğitim öğretime başladık. Gelen talepler değerlendirilerek öğretmenlerimize birer derslik tahsis edip bakım ve onarımları yapılarak eğitim öğretimin kalitesi arttırılması hedeflendi. Normal eğitim öğretim faaliyetlerimizin yanında 186 öğrencimiz Milli Eğitim Bakanlığının açmış olduğu Destekleme kurslarından yararlandırıldı.” Dedi.

 Birçok gezi ve sosyal etkinliklerin yapıldığını aktaran Müdür Oktar, “İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından doğalgaz dönüşümü yapıldı. İnegöl Orman işletme Müdürlüğü tarafından yeşil olan okulumuzun daha da yeşil bir okul olması için fidan desteği verildi. İnegöl Belediyesi tarafından okulumuzun çevresi çitle çevrilerek güvenliği arttırılmış ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafın dan da okul bahçemizin büyük bölümü asfaltlanmıştır. Emeği ve katkısı olan kurum ve kuruluşlara başkanlarına, müdürlerine teşekkür ediyoruz. Okulumuzun fiziksel sorunlarını ve dezavantajlarını ortadan kaldırmak için okulumuzun onarımı ve donanımı konusunda destek ve yardımlarını talep ediyoruz. İyi yetişmiş her öğrencinin güzel geleceğe bir adım daha yaklaşmak olduğunu bilen bizler daha çok çalışacağımızın sözünü veriyoruz. Bugünün küçükleri yarının geleceğidir. Bunun için bu organizasyonları daha sık gerçekleştirmek için daha çok gayret göstereceğiz. Çünkü onları bundan sonraki eğitim ve yaşamlarına daha iyi hazırlayarak Türk milletine yakışan, milli ve manevi değerlerine bağlı, saygın ,özü sözü bir bireyler olarak görmek istiyoruz. Yapmış olduğumuz bu etkinliğe bizleri kırmayarak katıldınız, bizleri onurlandırdınız, hepinize okulumuz adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

12 OKUL FUAR YAPACAK

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Okullarımızın bir çoğu TÜBİTAK´a bilim fuarları için müracaatta bulunmuşlardı. 12 okulumuzun projesi kabul edildi. TÜBİTAK okullarımıza belli miktarlarda destek sağladı. Okullarımız bu projeler kapsamında çeşitli ürünlerini sergilemekte. 19 Mayıs ortaokulumuzda TÜBİTAK fuarımızı açıyoruz. Bu fuarlar Haziran ayına kadar 12 okulumuzda yapılacak. Yıl içerisinde sosyal, kültürel hemde akademik olarak okullarımız tarafından müdürlüğümüz koordinesinde sürdürülmektedir. İnegöl eğitimi iki yıldan bu yana önemli ivme kazandı. YGS, LYS sınavlarında başarılar arttı.” Dedi.

BÜYÜK ŞEYLER YAPABİLMENİN HAYALLERİNİ KURUN

Kaymakam Ali Akça´da, “Gerek okulumuz, gerek ilçemiz için önemli bir etkinlik. Bilim fuarına destek veren herkesi kutluyorum. İnsanlık tarihine baktığınızda, bu gün belki bize çok basitmiş gibi görünen bir takım yeniliklerin, insanlar hayatında büyük dönüşümler sağladığını görürsünüz. İnsanlığın en büyük icadı tekerlektir. İkinci icat ise bilgisayardır. O tekerleği hala aktif olarak kullanırız. İnsanlık tarihinde bu tip değişimler, insanlığı bir adım daha ileriye taşımıştır. Sizlerde insanlık adına önemli ve büyük şeyler yapabilmenin hayallerini kurun. Bu çalışmalar da bunu hedefler. Sizler o buluşları yapan insanlar kadar zekisiniz, bunu unutmayın. Hepiniz bilim adamı olmaya adaysınız. Yapmanız gereken tek şey çalışmaktır. Fuarın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan bilim fuarı gezilerek incelendi.