CHP İlçe başkanı Kemal Torun yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Sizin de bilgisi dahilinde genel başkanımız bu kadar emekçinin olduğu İnegöl’e özel özen vermektedir. İlk ziyaretlerinden bir tanesini İnegöl’e gerçekleştiren İl başkanımızın da İnegöl’e verdiği önemim bir göstergesidir. Bizlerde İnegöl İlçe örgütü olarak İnegöl yönetimine aday olduk ve seçim sonrası arkadaşlarımızın tercihleri ile seçildik. Bu görevi devrederken İnegöl İl yönetimi olarak devretmek istiyoruz.” Dedi

Şuan ki mevcut iktidar yavaş yavaş sonuna geliyor
Yeni seçilen CHP İl başkanı İsmet Karaca ise; “Bursa’da örgütümüzün bize teslim ettiği bu görevi laikiyle yerine getirebilmek için var gücümüzle çalışacağız. Yapılan seçim sonrası ilk ziyaretimizi Büyük Orhan İlçemize yaptık. Ardından İnegöl’e gelerek arkadaşlarımızla tanışmak istedik. Bundan sonra İnegöl’e çalışmalar için daha sık geleceğiz. Genel başkanımızın İnegöl için çok önemli, çok farklı bir tutumu var. Kutlamak için aradığında da genel başkanımız İnegöl için özel vurgu yaparak çalışma yapmamızı istediler. Bizim parti geleneğimizde seçimler bittiğinde sandıklar kapanır. Şimdi artık hep birlikte omuz omuza verip çalışmamız gerekiyor. Şuan ki mevcut iktidar yavaş yavaş sonuna geliyor. Bunu hepimiz görüyoruz. Yaptığımız kongremizde de ben şunu söyledim yapmış olduğumuz kongrelerde muhalefet olarak son kongremiz dedim. Buna gerçekten inanıyorum. Bursa için bunun yolunun da İnegöl’den geçtiğine gerçekten inanıyorum.” Şeklinde konuştu.
İnsanlar intihar ediyor
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise kısa bir selamlama konuşmasının ardından; “Cumhuriyet Halk Partisi demokrasiyi gerçekten içselleştirmiş bir partidir. Bunun bir örneği de burada görülüyor. Eski İlçe başkanımız, yeni İlçe başkanımız, Başkanlığa adayımız buradalar. Bizler kongreler bittikten sonra tekrar omuz omuza bu ülkenin acil sıkıntılarını birlikte çözmeye, emek vermeye, mücadele etmeye devam ederiz. Hakikaten Bursa’nın da, Ülkenin de biran önce çözülmesi gereken çok ciddi, çok yakıcı sorunları var. Bu her gün yaşıyoruz. İşsizlik hat safa da bir sürü vatandaşımız bizlere iş talebinde bulunuyorlar. Basına yansıdığı İnsanlar artık maddi sıkıntılar nedeni ile tek tek bireysel olarak intihar ediyorlar. Bursa ile alakalı çok ciddi sıkıntılar var. Örneğin hava kirliği gibi. Bunlar vatandaş olarak hepimizin ortak sorunu siyasi kimliğimiz ne olursa olsun hepimiz aynı sorunlar ile karşı karşıyayız. Bu sorunları yaşamasak bile çevrede kilerimizin etkisi altındayız.” İfadelerini kullandı.
Bir cümlenin cımbızlanarak farklı bir yere çekilmesini doğru bulmuyorum 
Basın mensuplarının CHP İl başkanı İsmet Karaca’ya gündeme gelen ve tepki çeken ‘Kindar ve Dindar nesil istemiyoruz’ sözleriyle alakalı sorulan soruya ise Karaca; “İlçe başkanımızın yapmış olduğu konuşmanın içerisinden bir cümlenin cımbızlanarak farklı bir yere çekilmesini doğru bulmuyorum. Konunun bütününe bakıldığında çok farklı bir konu ama içerisinden bir cümle alınarak farklı bir yere çekilmesi doğru değil. Biz herkesin inancına saygılıyız öncelikle bunun bilinmesini istiyorum. Biz gençlerimizin barış içerisinde, huzur içerisinde dünyanın bütün imkanlarından faydalanması için çabalıyoruz.” Cevabını verdi.
Henüz bize gelen bir şey yok
Konuşmaların ardından İl başkanı ve Milletvekili basın mensuplarının soruları cevapladı. Yaptığı konuşmayla büyük tepki çeken ilçe başkanı Kemal Torun'un Kindar ve dindar nesil istemiyoruz açıklamasına tepki gösteren gençlik kollarından bir kişi disiplin kuruluna sevk edilmişti. Bunla ilgili son durum nedir sorusu üzerine il başkanı İsmet Karaca şunları açıklamayı yaptı. “Şuana kadar bununla alakalı bize iletilmiş bir konu söz konusu değil. Genç arkadaşımızın öncelikle gelip İlçe başkanımız ile bu konuyu konuşup içeriğini anlamasını ben öneriyorum. Aksi bir şey olursa da biz parti içerisinde çözeceğimizi düşünüyorum” Şeklinde cevapladı.

Biz her zaman katkı sunar, her zaman destekleriz
İnegöl Mobilyası ile alakalı her hangi bir çalışmanız var mı sorusuna ise CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu; “Bizim özellikle yerel seçimlerde Büyük şehir adayımızın projelerinde vardı. Ayrıca genel başkanımız bu konuyu çok sıkı tutuyor. Bunu hep birlikte yapmamız gerekiyor ama şuan biz karar verici, belirleyici bir noktada değiliz. Hem Genel iktidarda hem yerel iktidarda değiliz. Tabi yapılacak bir şey olursa, İnegöl için Bursa için, Ülke için yeter ki iyi bir şeyler yapılsın. Biz her zaman katkı sunar, her zaman destekleriz, her zaman yanında yer alırız.” Dedi

Editör: Süper Kanal TV